Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb letartóztatott a Blaster féregvírus kapcsán

Dotkom

Újabb letartóztatott a Blaster féregvírus kapcsán

Már a második letartóztatást eszközölték az amerikai hatóságok az augusztus közepén megjelent Blaster féreggel kapcsolatban.

Ismét egy fiatalt vádolnak azzal, hogy féregvírust készített és terjesztett az Interneten keresztül. Közelebbit magáról a letartóztatottról nem lehet tudni, a szervek ugyanis nem árulták el se a nemét, sem a nevét, de még lakhelyét sem. Annyit azonban tudni lehet, hogy az amerikai vádlott az RPCSDBOT nevű variáns elkészítéséért került a hatóságok látómezejébe – bár arról még szintén nincsen pontos adat, hogy hány számítógép esett ennek a digitális kártevőnek áldozatául.

A világon egyébként körülbelül 1,2 millió számítógépet érintett az augusztus közepén megjelent Blaster féreg, mely az ezen időponthoz képest egy hónappal korábban bejelentett súlyos Windows RPC-hibát használta ki. Nem sokkal az első változatok megjelenése után már egy gyanúsítottnak a nyomára is bukkantak, s egy amerikai tinédzsert rekordgyorsasággal ˝kapcsolt le˝ az FBI. Jeffrey Parson, az ügy első vádlottja a féreg B változatát készítette és terjesztette a Világhálón, s jelenleg a második bírósági meghallgatásra várakozik.

Az ˝eredeti˝ Blaster alkotójáról azonban még mindig csak homályos információk állnak rendelkezésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés