Connect with us

technokrata

A spammerek visszavágnak

Dotkom

A spammerek visszavágnak

Három olyan webhelyet is elérhetetlenné vált, melyek a kéretlen e-mailekkel szembeni harcban vállaltak jelentős szerepet.

A múlt hét végén három website is elérhetetlenné vált; ezek úgynevezett spamblokkoló listákkal rendelkeztek. A szakértők szerint ez a támadás azt jelenti, hogy a spammerek felvették a kesztyűt az őket megregulázni kívánó erőkkel szemben. Az USA Kongresszusa (a szövetségi antipsam törvény életbe léptetésének hangoztatásával) illetve Kalifornia (mely törvénybe iktatta, hogy minden egyes kéretlen e-mailért 1000 dollár kártérítés igényelhető) kivívta a spamek küldőinek haragját.

Andrew Barrett, a Spamcon Foundation vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott: ˝A történtek határozott jelét adják a spamháború eszkalálódásának. Korábban ez gerillaháború volt… Ám most [először] a spammerek arcátlan taktikát alkalmaztak.˝

A kéretlen e-mailekkel szemben fellépők számos olyan feketelistával rendelkeznek, melyek azokat a címeket tartalmazzák, ahonnan ömlik a spam. Ezek többnyire olyan szerverek, melyek nincsenek felkészítve a nem kívánt elektronikus leveleket küldeni vágyók trükkjeivel szemben, így könnyen válhatnak zombivá; de megtalálhatók a listában olyan rendszerek is, melyek direkt a kéretlen e-mailek küldésére szakosodtak. A listákat az érintettek egymás között cserélgetik, folyamatosan frissítve és adatbázisaikat karban tartva, valamint az információkat a spamszűrés folyamatában felhasználva. Ilyen listákat tartalmaztak azok a szerverek, melyek közül három áldozatul esett a (vélhetően spammerek indította) támadásoknak.

Kettő denial of service, azaz DoS-támadás miatt ˝hullott el˝, a harmadikat pedig maga az operátor állította le támadás közben. Barrett szerint ez azt bizonyítja, hogy az akció előre és jól meg volt tervezve, hiszen egy DoS-támadáshoz először sok zombi számítógépet kell előállítani, amik majd leterhelik a célrendszereket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle