Connect with us

technokrata

Az Intel 450 millió dollárt fektet be a Micron Technology-ba

Dotkom

Az Intel 450 millió dollárt fektet be a Micron Technology-ba

A befektetett pénzért a Micron mintegy 5,3 százaléknyi részvényét kapja az Intel.

A Micron Technology Inc. és az Intel Corporation bejelentette, hogy az Intel Capital 450 millió dollárt fektetett be a Micronba, amelyért cserébe a Micron mintegy 5,3 százaléknyi részvényét kapja. A Micron a bevételt elsősorban a 300 mm-es gyártási technológia fejlesztésére, valamint a DDR2 memória termelés növelésére fordítja.

„Örömünkre szolgál, hogy szorosan az Intellel együtt dolgozhatunk és segítik erőfeszítéseinket, hogy kifinomult memória-megoldásokat biztosítsunk vásárlóink számára.” – nyilatkozta Steve Appleton, a Micron Technology elnök-vezérigazgatója. „A Micron elkötelezte magát a DDR2 csúcstechnológiájú támogatása, fejlesztése és gyártása mellett és az Intel befektetése tovább lendíti ezeket az erőfeszítéseket.”

„A nagyteljesítményű memória rendelkezésre állása kritikus fontosságú most, hogy egyre speciálisabb mikroprocesszorokat és kommunikációs alkatrészeket készítünk.” – jelentette ki Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója. „Az Intel azért fektet be a Micronba, hogy lehetővé tegye, hogy a DDR2-höz hasonló felsőkategóriás memória-funkciók megfeleljenek a jövő generációs termékeinknek.”

A cégek azt is bejelentették, hogy tervezik az együttműködést a memóriatechnológiák jövendő generációinak terén.

A Micron Technology a speciális félvezető-megoldásoknak a világon egyik vezető gyártója. Az egész világon jelenlévő Micron Technology DRAM-okat, flash memóriát, CMOS képérzékelőket egyéb félvezető-alkatrészeket és memóriamodulokat gyárt és forgalmaz csúcstechnológiájú számítástechnikai, fogyasztói, hálózati és mobil termékekhez. A Micron részvényei a New York-i Tőzsdén (NYSE) forognak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle