Connect with us

technokrata

Acer: szárnyal a notebookipar

Dotkom

Acer: szárnyal a notebookipar

Tajvan legnagyobb személyi számítógépeket gyártó vállalata, az Acer bejelentette, hogy jövőre 50 százalékos bővülésre számít az eladott noteszgépek tekintetében.

Az Acer nyilvánosságra hozta rövid és középtávú elvárásait. Eszerint a vállalat az idei év negyedik negyedére negyven százalékos bővülést prognosztizált; ezt többek között a világszerte növekvő igényekkel és a Centrino technológia egyre népszerűbbé válásával indokolták. Campbell Kan, az Acer noteszgép termékvonalának vezetője a Reuters-nek elmondta, hogy az Intel tavasszal debütált platformja révén az ebből a szegmensből származó bevételek 65 százalékkal emelkedtek a korábbi évhez képest (a vállalat teljes termékpalettájának 40 százaléka épül a Centrino-ra).

A tajvani gyártó egyébként a világ hatodik legnagyobb notebook kereskedőnek számít, a teljes piac 5,4 százalékát uralja. Idén ez körülbelül 1,8-2 millió darab mobil számítógép szállítását jelenti, jövőre azonban 50 százalékkal több ilyen eszközt terveznek értékesíteni, elérve ezzel 2,8-3 millió noteszgép leszállítását. Bevételeinek 55 százalékát Európából szerzi, 18 százalékáért Ázsia (Kína kivételével) felelős, a maradék pedig az USA és Kína piacáról származik.

Kan további bővülést jósolt az elkövetkező három-öt évre. Ezt a becslését a vezetékmentes Internet-hozzáférések dinamikus növekedésére alapozta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák