Connect with us

technokrata

Többszálas végrehajtás a notebookoknál is

Dotkom

Többszálas végrehajtás a notebookoknál is

Az Intel már forgalmazza a hordozható noteszgépekhez kifejlesztett, Hyper-Threading (HT) technológiát támogató mobil Pentium 4 processzort.

A HT-technológiát támogató mobil Pentium 4 processzor 3,2 GHz-ig terjedő frekvenciaváltozatokban kapható. Energiagazdálkodási jellemzői az asztali gépes rendszereknél kedvezőbb hőviszonyok elérését teszik lehetővé. Az új CPU-val ellátott noteszgép-modellek felhasználói a korábbinál jobban ki tudják aknázni a többszálú és nagy processzorkapacitást igénylő multimédiás alkalmazások (például videokódolás, digitális médiatartalom kezelése és játékfuttatás) kínálta lehetőségeket.

A HT-technológiát támogató processzor egyidejűleg két különálló szálat tud kezelni, így javítja a több alkalmazás párhuzamos futtatása esetén elérhető teljesítményt. A felhasználó például audio- vagy videoanyagok kódolása, képtömörítés vagy speciális effektusok készítése közben is zavartalanul belemerülhet kedvenc játékába. A HT-technológia jobb válaszidőt és teljesítményt nyújt a meglévő alkalmazások párhuzamos kezelésekor. A jelenleg kapható többszálú szoftvereknél szintén számottevő teljesítményjavulás figyelhető meg, és ez az előny a jövőben piacra kerülő többszálú alkalmazások újabb generációinál is érvényesül.

A 852GME és 852PM lapkakészletekkel működő mobil Intel Pentium 4 processzor az Intel NetBurst mikroarchitektúrára épül és támogatja a HT-technológiát. 533 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, és elérhetővé teszi a mobil eszközöknél oly fontos, fejlett energiagazdálkodási funkciókat: köztük például az Enhanced Intel SpeedStep, valamint a Deep Sleep és Deeper Sleep technológiát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle