Connect with us

technokrata

Az ITKTB elfogadta a Magyar Információs Társadalom Stratégiát

Dotkom

Az ITKTB elfogadta a Magyar Információs Társadalom Stratégiát

Az Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság (ITKTB) elfogadta, s a kormánynak elfogadásra javasolja a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) tervezetét.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban 2003. szeptember 23-án megtartott ülésén az Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság (ITKTB) elfogadta, s a kormánynak elfogadásra javasolja a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) tervezetét.

Az ITKTB a kormány határozata alapján az év elején alakult meg. Feladata a kormány információs társadalommal összefüggő tevékenységének egységes mederbe terelése, és kiemelten a Magyar Információs Társadalom Stratégia kidolgozása. Az albizottsági egyeztetések után szeptember 18-án a szakemberek nyílt vitanapon értékelték a tervezetet, és az így összegyűlt észrevételekkel módosított anyag került az ITKTB elé.

Az ülésen Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2003-ról, mint a fordulat évéről szólt, majd Baja Ferenc, a MeH EKK politikai államtitkára mutatta be az e-kormányzati stratégiát. Ezt követően Dr. Bakonyi Péter az IHM információs társadalom stratégia helyettes államtitkára ismertette a MITS készítésének folyamatát. Az elfogadott tervezetet az IHM október végén terjeszti a kormány elé.

A bizottság egyben arról is határozott, hogy nem csak a stratégia, de az annak alapját képező ágazati stratégiák is nyilvánosak lehetnek, így elérthetők a www.itktb.hu oldalon.

* * *

Az ITKTB-nek 25 szavazati jogú tagja van – a minisztériumok és több országos hatáskörű intézmény képviselői–, akik mellett 20 szakmai és társadalmi szervezet képviselői tanácskozási joggal vesznek részt a döntések előkészítésében. Az operatív munkát végző albizottságokban jelen van minden érintett szervezet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle