Connect with us

technokrata

Kilenc vállalat társult a DVD-RAM támogatása érdekében

Dotkom

Kilenc vállalat társult a DVD-RAM támogatása érdekében

A DVD-RAM világszerte széles körben történő elterjesztését célul kitűző RAM Promóciós Csoport rávilágít a formátum számítástechnikai és szórakoztató elektronikai, média, szoftver és további alkalmazási lehetőségeire.

Kilenc vezető szórakoztató és üzleti technológiai termékeket gyártó vállalat jelentette be, hogy a DVD-RAM-ként ismert írható DVD formátum elismerésének és elfogadásának elősegítésére ez év augusztusában megalakították a RAM Promóciós Csoport (RAM Promotion Group – RAMPRG) nevű ipari szervezetet. A kilenc vállalat a Hitachi, Ltd., a Hitachi-LG Data Storage, Inc., a Hitachi Maxell, Ltd., az LG Electronics Inc., a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (Panasonic), a Samsung Electronics Co., Ltd., a TEAC Corporation, a Toshiba Corporation és a Victor Company of Japan, Limited (JVC), mind tagja az Írható DVD Tanácsnak (Recordable DVD Council – RDVDC), és elkötelezte magát a DVD-RAM formátum támogatása mellett, valamint az RDVDC támogatásával együttműködnek a DVD-RAM-mal kapcsolatos termékek népszerűsítésében is.

A DVD-RAM világszerte széles körben történő elterjesztését célul kitűző RAM Promóciós Csoport a támogatói tevékenységek széles skáláját kezdte meg, amelyek rávilágítanak a formátum számítástechnikai és szórakoztató elektronikai, média, szoftver és további alkalmazási lehetőségeire. A tevékenységek között szerepel a DVD-RAM termékek kiállítása és bemutatása a Japánban, az Egyesült Államokban és Európában szervezett jelentős nemzetközi kiállításokon, ipari továbbképzési kezdeményezések, illetve a célnak szentelt honlap létrehozása és nyomtatott kiadványok kiadása.

A RAM Promóciós Csoport létrehozásakor vezetője, a Matsushita Electric Panasonic AVC Networks Company részlege Home AV vállalati egységének igazgatója, Tokikazu Matsumoto így nyilatkozott: “Tevékenységünkkel megpróbáljuk biztosítani azt, hogy vásárlóink teljes mértékben élvezhessék a DVD-RAM előnyeit, amely számos kiváló tulajdonsággal és funkcióval kecsegteti a szórakoztató audio-video termékek és a PC eszközök felhasználóit egyaránt.” Mun-Hwa Park, a Hitachi-LG Data Storage elnök-vezérigazgatója hozzátette: “Amint a RAM Promóciós Csoport kezdeményezésének eredményeképpen a vásárlók egyre inkább felismerik a DVD-RAM előnyös tulajdonságait, bizonyos vagyok abban, hogy a DVD-RAM formátum és az arra épülő termékek sokkal szélesebb felhasználói kört mondhatnak magukénak világszerte.”

A Berlinben augusztus 29. és szeptember 3. között megrendezett Internationale Funkausstellung Berlin (IFA 2003) volt a RAM Promóciós Csoport első nyilvános eseménye. Az Írható DVD Tanács támogatásával a csoport egy különleges, a DVD-RAM témája köré épülő pavilont állított fel, ahol bemutatták a tagvállalatok termékeit; köztük az írható DVD meghajtókat PC számítógépekhez, különálló DVD felvevőket, DVD-RAM-ot és a hozzá kapcsolódó médiát és szoftvert, azaz mindazt, amellyel hozzásegíthették a látogatókat ahhoz, hogy felismerjék a DVD-RAM formátum magasabb szintű tulajdonságait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle