Connect with us

Hirdetés

technokrata

Humántőke-menedzsment: önkéntes felmondás-detektor a SAS-tól

Dotkom

Humántőke-menedzsment: önkéntes felmondás-detektor a SAS-tól

A SAS prediktív modellezéssel bővíti humántőke-menedzsment megoldását, melynek segítségével azonosíthatók azok a munkavállalók, akiknél a leginkább valószínűsíthető az önkéntes felmondás, így a SAS ügyfelek mérsékelhetik a fluktuáció, az elöregedő munkaerő, valamint a gazdasági visszaesés által okozott problémákat.

A SAS új funkcióval bővítette Humántőke Menedzsment-megoldását. A fejlett, előrejelzésre alkalmas modellezési funkció lehetővé teszi a munkavállalók önkéntes felmondásának előrejelzését, így segíti a szervezeteket a fluktuációhoz kapcsolódó költség- és versenyképesség-problémák kezelésében, valamint az elöregedő munkaerővel és gazdasági visszaeséssel járó kihívások megoldásában. Ezzel a kizárólag a SAS által kínált egyedülálló megoldással az ügyfelek proaktívan alkalmazhatnak célirányos tervezési stratégiákat a dolgozók megtartására és előléptetésére. Ennek eredményeképpen képesek lesznek megtartani azokat a munkavállalókat, illetve munkavállalói csoportokat, akiknek a képzettsége és szaktudása elengedhetetlen a vállalkozás sikeréhez.

Minthogy minden szervezetnél egyedi tényezők befolyásolják a fluktuációt, az újonnan kifejlesztett humántőke menedzsment megoldás a SAS ágazatvezető adatbányászati technikáját alkalmazza azon munkavállalói csoportok azonosítására, amelyeknél leginkább valószínűsíthető, hogy el fogják hagyni az adott vállalatot. Meghatározza, hogy mely szervezeti és általános munkavállalói jellemzők azok – például a fizetés, a képzettségi szint vagy szolgálati időtartam –, amelyek a fluktuációban a legnagyobb szerepet játsszák. Ezenkívül rangsorolja a munkavállalókat és meghatározza az egyéni valószínűségét annak, hogy egy adott időkereten belül önként elhagyják-e a vállalatot.

Ezen ismeret birtokában a szervezetek proaktívan támogathatják munkaerővel a vállalat üzleti célkitűzéseit. A két állandó és egyre jelentősebb kihívás közül az első az elöregedő munkaerő problémája. Az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája szerint 2015-re az 55 év feletti dolgozók száma várhatóan eléri a 32 milliót az 1990-es 15 millióhoz képest. Öt éven belül a munkavállalók több mint 40%-a lesz 45 éven felüli. Még összetettebbé teszi a problémát, hogy egyre kevesebb új munkavállaló lép be a munkaerőpiacra. A második kihívást a gazdasági visszaesés jelenti. A humánerőforrás-vezetők fokozódó aggodalma, hogy a gazdasági javulással a versenytársak elkezdenek munkaerőt felvenni, így a szervezet sikere szempontjából legkritikusabb szakemberek elhagyhatják a vállalatot.

A SAS Humántőke Menedzsment megoldása
SAS Humántőke Menedzsment megoldása segítséget nyújt a humánerőforrás-szakemberek számára abban, hogy előrelátóan tervezzék meg hatékony humánerőforrás stratégiáikat, beleértve a felmérést és a legjobb gyakorlati megoldások összehasonlítását. A Web-alapú, humánerőforrás-specifikus szoftver egyedülálló tulajdonságai közé tartozik, hogy képes elérni, megtisztítani és elemezni a humán erőforrás, a pénzügyi és az egyéb tranzakciós rendszerekből származó adatokat. Ennek eredményeképpen a szervezetek tényeken alapuló adatokat használhatnak munkaerő-gazdálkodási gyakorlatuk előrelátó kialakításához, amely támogatja a vállalat üzleti célkitűzéseit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés