Connect with us

technokrata

A Sun vezeti a UNIX szerverpiacot

Dotkom

A Sun vezeti a UNIX szerverpiacot

A San Franciscóban megrendezett Sun Network konferencián bejelentett megoldásokkal a Sun továbblép a vásárlók rendszereinek költségeit és bonyolultságát leszorító innovatív termékekkel kikövezett úton.

A Gartner Dataquest által a múlt héten kiadott 2Q03 Worldwide Server Database című jelentés szerint a Sun Microsystems – az előző negyedéves eredményekkel összehasonlítva – felülmúlta a teljes UNIX szerverpiac teljesítményét, mivel mind a leszállított egységek számát, mind a bevételeket tekintve a piacinál nagyobb arányú növekedést ért el.

A Sun e területen megtartotta piacvezető pozícióját, és teljesítménye az összesített OS (operációs rendszer) kategóriában is növekedést eredményezett. Az Sun az idei év folyamán átrendezte termékkínálatát, és a piaci igényeknek megfelelően integrált, nyílt, alacsony költségű megoldásokat szállított megrendelőinek.

A Sun teljesítményére jellemző, hogy az előző negyedévhez viszonyított (Q/Q) eredményeket tekintve megelőzte a teljes UNIX-os szerverpiacot mind a leszállított egységek, mind a bevétel terén, valamint az EMEA és az APAC területeken egyaránt a legnagyobb Q/Q UNIX szerverpiaci részesedés-növekedést érte el a bevételeket tekintve. A felsőkategóriás (500 ezer dollár és magasabb) UNIX szerverpiacon a Sun megelőzte mind a HP-t, mind az IBM-et a Q/Q bevétel alapján, és megőrizte első helyét a 25.000-100.000 dolláros és az összes többi OS kategóriákban is mind a leszállított egységek, mind a bevétel terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp