Connect with us

Hirdetés

technokrata

50 millió dolláros, igény-alapú on demand tárolási megoldás

Dotkom

50 millió dolláros, igény-alapú on demand tárolási megoldás

Az európai szabadalmi hivatal az IBM egyik üzleti partnerét,a T&S-t vállasztotta egy 50 millió dolláros, igény-alapú on demand tárolási megoldás szállítására. 5 éven át 500 TB tárolási lehetőség biztosítására szóló szerződés a szabadalmi rendszerek modernizálása és a költségek csökkentése érdekében.

Az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office-EPO) az egyik IBM TotalStorage Solution Centre-t, a Telematics & Services-t (T&S) választotta “on demand”, vagyis igény-alapú tárolási szolgáltatás biztosítására egy öt évre szóló, 50 millió dollárt meghaladó értékű szerződés keretében. A tervek szerint a több mint 500 terabyte tárolási kapacitás igény megközelítőleg felét az IBM biztosítja. Ez a technológiai megoldás gyökeresen korszerűsíti majd az új szabadalmak jóváhagyási eljárását, a feltalálóknak sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé téve ötleteik megvalósítását.

Az EPO-hoz évente mintegy 150.000 szabadalmi igény érkezik évente – kenyérpirítótól kezdve a trambulinig minden megtalálható a választékban. Ezeket a beadványokat több mint négymillió már létező szabadalommal, továbbá 70 országból származó, 42 millió dokumentummal kell egybevetni egy új szabadalom megadása előtt. Az EPO az IBM illetve a T&S segítségével a jövőben egy proaktív, a tetemes archívumok gyors átvizsgálására képes adatbázis használatával rövidebb idő alatt meg tudja majd állapítani, létezik-e már hasonló szabadalom. Ez a szolgáltatás az Interneten keresztül, díjmentesen is elérhető lesz, így a potenciális szabadalmaztatók időben meggyőződhetnek róla, hogy találmányuk nincs-e már bejegyezve, mielőtt jelentősebb időt és pénzt fektetnének annak kifejlesztésébe.

A T&S – az IBM hardvereire építkezve – az EPO összes tárolási szükségletét menedzseli, egy egyedi “erőforrás-bevonási” modell alapján. Ennek lényege, hogy a T&S berendezéseit illetve az általa biztosított személyzetet az EPO területén helyezik el, amely kapacitás és szolgáltatási kör igény szerint bővíthető. Az EPO így egyetlen számlát kap majd havonta, amely csak a valóban felhasznált szolgáltatások és kapacitás ellenértékét tartalmazza. A hivatal így tőkét szabadíthat fel, mérsékelheti a költségeket és megszüntetheti a korábban alkalmazott időigényes pályáztatásokat, melyekre addicionális tárolási igény felmerülésekor volt szükség.

“Ez óriási változást jelent adattárolásunk menedzselésében, amellett, hogy pénzt takarít meg nekünk, gyorsabban reagálhatunk a változó piaci viszonyokra, illetve folyton növekvő tárolási igényeinkkel is meg tudunk majd birkózni.” – közölte Alain Lambert, az EPO operációs szolgáltatási igazgatója. “Egy egyre globálisabbá váló gazdaságban a szabadalmak határon átnyúló megosztása is elengedhetetlenné vált. De a világ minden részéről származó, rengeteg képanyagot is tartalmazó, több millió szabadalom adatainak kezelése számottevő technikai kihívást jelent. Olyan heterogén tárolási megoldásra van szükségünk, amelynek ugyanaz a cég a tulajdonosa és az üzemeltetője, illetve amely képes velünk növekedni, ahogy tárolási kapacitásunk folyamatosan bővül. A T&S innovatív megközelítése volt a megoldás.”

Az új tárolási megoldás, amely a jelenlegi EMC és Comparex infrastruktúrát váltja fel, több – “Shark” kódnéven is ismert – IBM Enterprise Storage Server-t (ESS) tartalmaz majd. Ezek SAN illetve Ficon kapcsolt hálózatokon keresztül csatlakoznak további heterogén tárolási hardver berendezésekhez, hat meglévő IBM zSeries szerverhez, továbbá számos nyílt szerverhez. A nagyobb rendelkezésre állás érdekében a teljes tárolási infrastruktúra tükrözve lesz az EPO két operációs központjában, Münchenben és Hágában. Az infrastruktúra üzembe helyezését, karbantartását és tervezését a helyszínre telepített T&S személyzet menedzseli.

“Az ilyen méretű projekthez nélkülözhetetlen teljesítményt, skálázhatóságot, biztonságot, másolási szolgáltatásokat, illetve katasztrófavédelmi megoldásokat kínálja az IBM ESS technológiája.” – mondta Jean-Claude Munster, a Telematics & Services vezérigazgatója. “Mivel nyílt szabványokra épül, heterogén környezetben is működni képes, ami az EPO egyik alapkövetelménye volt, viszont az újabb funkcióbővítésekkel, mint az igény-alapon felhasználható készenléti kapacitás, egyértelművé tette, hogy az ESS megfelelő technológiai választás lehet ehhez a megoldáshoz.”

“Ez a megállapodás kiválóan tükrözi az igény-alapú számítástechnikai modell felé törekvő nagyobb szervezetek adattárolási szükségleteiben végbemenő változásokat. Nagyon is valós szükségletük tárolási költségeik mérséklése, miközben elengedhetetlen számukra az adatok azonnali elérhetősége egy biztonságos környezetben, amely gyorsan alkalmazkodni tud a változó igényekhez.” – nyilatkozta Stephen Murdoch, az IBM EMEA tárolási üzletágának alelnöke. “A T&S megoldása, amelyet az EPO számára kidolgozott, nagyszerűen eleget tesz ezeknek az igényeknek.”

Az Európai Szabadalmi Hivatal
Egy európai szabadalom védelmet biztosít az Európai Szabadalmi Szervezet (European Patent Organisation) összes tagállamában, az EPO hivatalos nyelveinek egyikén (német, angol, vagy francia) benyújtott egyetlen szabadalmi bejelentés alapján, illetőleg az egységes kiállítási eljárásnak megfelelően. Az Európai Szabadalmi Hivatal (www.european-patent-office.org) 1900 óta több mint 45 millió szabadalmat bírált el, 2001-ben pedig 35.000 engedélyt adott meg (150.000 bejelentésből).

Telematics & Services
A Telematics & Services egy Belgiumban alapított vállalat, amely ma már Franciaország, Németország, Hollandia és Luxemburg területén is saját irodával rendelkezik. A cég hosszú távú szerződések keretében vezető technológiai szállítók tárolási rendszereivel kapcsolatban nyújt tanácsadást, illetve e rendszerek telepítésével és menedzselésével foglalkozik. Aktuális szerződései európai ügyfeleinek költségcsökkentő stratégiáihoz alkalmazkodnak a szolgáltatások konszolidálásán, a beruházások központosításán és optimalizálásán keresztül. A Telematics & Services egyúttal IBM TotalStorage Solutions Centre minőségben is működik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés