Connect with us

technokrata

Jön a transtec! – A németországi informatikai piac egyik meghatározó vállalkozása Magyarországon

Dotkom

Jön a transtec! – A németországi informatikai piac egyik meghatározó vállalkozása Magyarországon

Stratégiai szerződést kötött a német transtec AG és a FLAG Rt.

A németországi informatikai piac egyik meghatározó vállalkozása 2003 őszén Magyarországon is megjelenik. A több mint 22 éves múltra visszatekintő transtec AG alapos piacelemzés eredményeként a Flag Rt.-vel lépett stratégiai partnerkapcsolatba, így a transtec által épített minőségi hardverek, illetve a cég palettáján szereplő termékek és szolgáltatások magyarországi forgalmazására a Flag kapott jogosításokat.

Rajkay Mátyás, a tanstec AG üzletfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy a kelet-európai régióban Magyarországon építik ki a cég bázisát: “A magyar piac folyamatos fejlődése és a közeli EU-csatlakozást követően kialakuló egyszerűsített elszámolás kiemelt szerepet játszottak abban, hogy a transtec Közép-Kelet-Európai terjeszkedése részeként elsőként Magyarországon keresett üzleti partnert. Az a tény, hogy ehhez értékesítési partnernek a szerver és storage piacon 1990 óta eredményesen szereplő Flaget választottuk, növeli esélyeinket stratégiai terveink megvalósításában. Remélhetőleg az internetes értékesítést már a jövő év elején bevezethetjük Magyarországon is, ezen a téren remek tapasztalatokat szereztünk az utóbbi időben.”

Dieter Weisshaar, a transtec AG elnök-vezérigazgatója (CEO) a szerződéskötéssel kapcsolatban elmondta: “Meggyőződésünk, hogy termékeinkkel ígéretes alternatívát kínálunk a magyarországi IT-piacon, és újabb bizonyítékát adhatjuk annak, hogy a “német minőség” a szervergyártás területén is megfelel a legmagasabb elvárásoknak. Ebben a hitben derűlátóan tervezzük a kelet-európai terjeszkedést. Optimista hozzáállásunkat kifejezetten erősíti, hogy a piacépítésben a Flag-gel működhetünk együtt. Tudjuk, hogy a Flag nemcsak kereskedelmi területen, hanem a support-jellegű szolgáltatásokban is elsőrangú partnerünk lesz, hiszen országos hálózata garantálja, hogy a transtec eszközeinek üzemeltetői négy órán belüli kiszállást biztosító szerviz- és support szolgáltatásokat kapjanak. Így válik teljessé a transtec egyedi igények kiszolgálását célzó filozófiája: testreszabott hardver mellé testreszabott és egyedi szolgáltatás.”

Kasos Mihály, a Flag vezérigazgatója hozzátette: “Segítünk, hogy természetes legyen az informatika!” címmel tartott előadást, majd Wolfgang Bauer szakértő ismertette a transtec termékeinek legfontosabb technológiai jellemzőit.

A szerződéskötést bejelentő sajtótájékoztató részeként Ács Péter junior világbajnok – az ezüstérmes Magyar Olimpiai csapat tagja – összemérte tudását a transtec egyik szerverén futó sakkprogrammal. A bemutató aktualitását az adta, hogy a transtec dual-processzoros munkaállomásain futó Fritz és Shredder sakkprogramok idén negyedszer nyerték el a számítógépes sakkprogramok versenyét Paderbornban.

transtec AG
Az 1980-ban alakult transtec AG a német piacon a hatodik, Európában pedig a kilencedik helyet mondhatja magáénak az értékesített szerverek száma alapján kialakított toplistán. A német tőzsdén 1998 óta jegyzett transtec AG a megrendelő egyedi igényei alapján testreszabott IT-rendszerek, elsősorban szerverek előállításával foglalkozik, de kínálatukban szerepelnek az adattároló-rendszerek, hálózati termékek és perifériák is. Ügyfeleik több ezer konfiguráció közül választhatnak, 12.000 eddigi megrendelőjük számára több mint 45.000 szervert és egyéb IT-eszközt szállítottak.

A transtec által kínált termékskála ma már az egy- és több-processzoros szerverek teljes vertikumát átfogja, egyedi igények szerint összeállított, platform-független hardver-egységeik a Windows, a Linux, és a Solaris operációs rendszereket is támogatják, így kiválóan megfelelnek a SAN (Storage Area Network) és NAS (Network-Attached Storage) adattárolási rendszerekkel kapcsolatos magas szintű elvárásoknak is.

Az ISO 9001 és ISO 14001 minősítést megszerzett cég termékeinek értékesítésében előszeretettel alkalmazza a B2B (business-to-business) megoldásokat, minden termékük megrendelhető az Interneten, sőt azok konfigurálása is elvégezhető a letölthető szoftverek segítségével.

Bevételeik egyre nagyobb hányada származik külföldi értékesítésből, a tavalyi évben termékeik 40 százaléka talált gazdára Németországon kívül. A fokozódó piaci érdeklődés annak is köszönhető, hogy az egyedi megrendelésre készült, high-end kategóriás szervereiket a versenytársaknál kedvezőbb áron, de rövidebb átfutási idővel szállítják.

A németországi központ (Tübingen) mellett ma már az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Belgiumban, Svájcban, Hollandiában, Ausztriában is működik leányvállalatuk, és most már Magyarországon is kereskedelmi partner képviseli a transtec AG-t.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek