Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM eServer iSeries: alacsony költség, nagyobb hatékonyság kis- és középméretű vállalkozásoknak

Dotkom

IBM eServer iSeries: alacsony költség, nagyobb hatékonyság kis- és középméretű vállalkozásoknak

Az IBM eServer iSeries rendszerekre támaszkodó vásárlók alacsonyabb költségekkel és nagyobb hatékonysággal dolgozhatnak.

Az International Data Corp. (IDC) egyik tanulmánya szerint a kis- és középméretű vállalkozások jelentős költségmegtakarítást érhetnek el, ha a Microsoft Windows és Linux rendszereket futtató, szabvány Intel-architektúrára épített szerverek helyett IBM eServer iSeries gépeken konszolidálják a munkaterhelést.

A jelentés szerint a megtakarítás részben abból származott, hogy a cégeknél szükségtelenné vált további szabványos Intel-architektúrán alapuló szerverek vásárlása – melyeket az IDC x86-os szervereknek nevez – és eközben a Windows és Linux munkaterhelés továbbra is futott az iSeries-en. A jelentésben az is szerepel, hogy a megtakarítás egyúttal a rendszer-adminisztrációs létszám csökkentéséből, valamint a szerver állásidejével összefüggő üzemeltetési költségek elmaradásából is adódott.

Az IDC jelentésében vizsgált cégek általában öt Intel-alapú szerver vásárlását tudták kiváltani egy-egy iSeries rendszer telepítésével, ezzel is csökkentve a munkabér, a karbantartás és a képzés költségeit. A tanulmány szerint az iSeries beruházások átlagos megtérülési ideje mindössze kilenc hónap volt.

A tanulmány azt is megállapította, hogy az iSeries-re átálló vásárlóknál a összesített szerver-állásidő több mint 90%-kal csökkent az üzemeltetés első évében, költségeik pedig három év alatt több mint 50%-kal alacsonyabb összeget értek el a Windows-os és Linux-os x86-os szerverekkel összehasonlítva. A tanulmányban vizsgált cégek átlagos éves költségmegtakarítása elérte a 180 000 dollárt.

“A vizsgált vállalatok, miután a munkaterhelést a több alacsony kihasználtságú, osztott x86-os szerverről egy vagy több IBM eServer iSeries rendszerre helyezték át, azt tapasztalták, hogy iSeries hardver és szoftver beruházásaik egy éven belül megtérültek.” – közölte Jean S. Bozman, az IDC kutatási elnökhelyettese. “Az iSeries-re való átállás a vállalati működés – sőt, a nyereségesség – jelentős és folyamatos javulását mutatta a vizsgált cégek körében.”

Az IBM eServer iSeries és a szerver-konszolidáció
“Az iSeries-nek az a tulajdonsága, hogy több operációs rendszeren keresztül is képes az erőforrásokat virtualizálni és megosztani, különösen előnyös a kis- és középméretű vállalkozások számára, melyeknek nyílt, igény-alapú operációs környezetre van igazán szükségük.” – nyilatkozta Al Zollar, az IBM eServer iSeries vezérigazgatója. “A vásárlók érdeklődése világszerte az iSeries felé fordul, mivel a termék rugalmas, reagálóképes, és segítségével az informatikai infrastruktúrák jobban irányíthatók.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés