Connect with us

technokrata

SecureLogin 3.5 – egypontos beléptető-, jelszókezelő rendszer a Novelltől

Dotkom

SecureLogin 3.5 – egypontos beléptető-, jelszókezelő rendszer a Novelltől

A SecureLogin 3.5 a Novell biztonságos személyazonosság-kezelő megoldásainak egypontos beléptetést végző komponensének továbbfejlesztett verziója.

„Egy jelszókezelő rendszer hatékonyságához az szükséges, hogy a lehető legtöbb alkalmazással integrálható legyen – ellenkező esetben ugyanis az egypontos beléptetés helyett csak ´egy újabb beléptetés´ jön létre, mely inkább bonyolítja a helyzetet.” – mondta Alan Nugent, a Novell technológiai vezetője – „Éppen ezért a Novell SecureLogin több Windows alkalmazáshoz, Citrix/terminál szerverhez, terminálemulátorhoz és webes alkalmazáshoz kínál azonnal rendelkezésre álló támogatást, mint bármely más egypontos beléptetést megvalósító termék.”

A Novell SecureLogin 3.5 újdonsága a Swing és AWT alapú Java alkalmazások és appletek támogatása. Ez az első vállalati termék az egypontos beléptetőrendszerek területén, mely teljes mértékben támogatja a Java rendszereket. A Novell SecureLogin már nem igényli a Novell klienst a fejlett szolgáltatások, például a biometriai azonosítás használatához, mindössze az szükséges, hogy a munkaállomások támogassák egy szabványos LDAP kliensprogram működését.

A 3.5 verzió az egypontos beléptetést olyan munkaállomásokon vagy munkahelyeken is lehetővé teszi, melyeket kettő vagy több felhasználó használ – ez gyakori például az egészségügy területén. Lehetőség van a munkaállomás zárolására vagy egy alkalmazás bezárására a holtidő, azonosítókártya eltávolítása vagy más esemény alapján, így a felhasználók közösen használhatják a munkaállomásokat, és élvezhetik az egypontos beléptetés előnyeit anélkül, hogy a magánjellegű vagy bizalmas adatok véletlen elterjedését kockáztatnák.

Példa a működésre

A Standard Life, Európa legnagyobb társadalombiztosítási cége számára egy Novell SecureLogin és Novell eDirectory alapú biztonságos személyazonosság-kezelési megoldás jelentette a jelszókezeléssel összefüggő számos üzleti probléma megoldását. Egy átlagos napon a Standard Life több mint 13.000 alkalmazottjának először be kellett jelentkeznie a munkaállomásra, majd a központi rendszerre, és időnként több mint 10 különböző alkalmazásba. Az egyes rendszerekhez tartozó különböző felhasználónevek és jelszavak erdejében bolyongva a felhasználók gyakran oldották meg problémáikat a jelszavak felírásával és megjelenítésével; a cég informatikai támogatást végző csapatához pedig áradtak az elfelejtett jelszavak visszaállítására irányuló kérelmek.

„A Novell Nsure SecureLogin és Novell eDirectory bevezetésével a hosszú jelszólistákat egyetlen egyszerű bejelentkezésre cserélhettük, így felhasználóink könnyedén válthatnak az alkalmazások között,” – mondta Philip Murray, a Standard Life információs központjának vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek