Connect with us

technokrata

Siemens Mobile: ´kéznélküli´ telefonálás és a 60. Frankfurti Autószalon egyéb érdekességei

Dotkom

Siemens Mobile: ´kéznélküli´ telefonálás és a 60. Frankfurti Autószalon egyéb érdekességei

A Siemens rádiós modulja feleslegessé teszi a mobiltelefon-tartót az autóban.

A Siemens Mobil Kommunikációs Rendszerek ágazata (Siemens Mobile) világviszonylatban elsőként mutatja be a „kéznélküli” telefonálást szeptember 9. és 21. között a Frankfurti Autószalon alkalmából. Ez a SIM hozzáférési profil nevű új funkciónak köszönhető, melyet az AC 45-ös GSM/GPRS rádiós modul beépítve tartalmaz.

Az AC45 modul része az autók navigációs rendszerének. Az SIM hozzáférési profilon keresztül Bluetooth-kapcsolat jön létre a GSM/GPRS modul és a mobiltelefon között, bárhol is van az utóbbi az autóban, így a SIM-kártyában tárolt minden információ vezeték nélkül átvihető, és nincs szükség arra, hogy a SIM kártyát egy másik készülékbe dugaszolják. A SIM elérési profillal rendelkező AC 45 rádiós modul máris kapható.

A Siemens autóvillamossági ágazata, a Siemens VDO Automotive AG vezérigazgatója szintén a 60. Frankfurti Autószalonon jelentette be, hogy az általa vezetett vállalat gyors növekedését elsősorban innovatív elektronikai és mechatronikai termékekkel szeretné elérni, hasonlóan a Siemens többi ágazatához. A legjobb példa a vállalat innovatív képességére és technológiai vezető szerepére a piezoelektromos közvetlen befecskendezője (PDI) dízelmotorokhoz.

A közvetlen befecskendezés és ezzel közvetlen összefüggésben lévő, akár 35 %-kal kevesebb kedvező fogyasztás az Otto-motorokkal szemben áttörést hozott a dízel motorok számára. Nyugat-Európában az újonnan forgalomba helyezett járművek 40 százaléka dízelüzemű. A Siemens VDO mérnökei most az Otto-motorokhoz is kifejlesztettek egy direkt-befecskendezéses rendszert, amely 20%-kal csökkenti a fogyasztást a hagyományos szívócsonkos befecskendezéssel szemben.

A vállalat élvonalbeli információs technológia fejlesztésére is koncentrál, amely a vezetők számára növeli a biztonságot. A Frankfurti Autószalon alkalmából többek közt bemutattak egy gumiabroncs-légnyomásmérő rendszert, amely a gumiabroncsba épített szenzorral működik. Egy másik újítás a holnap autói számára egy olyan érintő felület, amelyen keresztül a vezető navigációs célokat adhat be anélkül, hogy levenné szemét az útról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek