Connect with us

technokrata

Komplett Symantec védelem, egy termékben

Dotkom

Komplett Symantec védelem, egy termékben

A Symantec Gateway Security egybeintegrálva kínálja az összes szükséges biztonságtechnikai védelmet. A megújult termékvonal még jobb védettséget ígér a hálózatok számára a támadásokkal szemben.

A Gateway Security 5400-as tűzfal ˝berendezés˝ olyan előre telepített alkalmazásokat tartalmaz, melyek a gyakran felmerülő IT-biztonsági problémák kiiktatására születtek. Többek között behatolás-felismerést, antivírus alkalmazást, antispam szoftvert, virtuális magánhálózatot és tűzfalat is magában foglal, amelyet egy központosított vezérléssel tettek könnyen és jól használhatóvá.

A mindent egybe elgondolás több előnnyel is kecsegtet. Egyrészt a különböző gyártóktól, szállítóktól beszerzett eszközöket, programokat nem kell összehangolni, másrészt egy ilyen komplett megoldás alkalmazásával a beszerzési és telepítési költségek is csökkenthetők. Howard Lev, a Symantec egyik termékmenedzsere fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy a rendszergazdák számára is könnyebbséget jelent, mivel sokkal kevésbé kell aggódni az összetett támadások miatt (mint amilyen például a Sobig F változata volt).

Már több mint egy éve a piacon vannak a korábbi Gateway Security termékek, így az 5400-as a korábbi modellek felfrissítését tűzte ki célul maga elé. Elsősorban az eszköz menedzselhetőségének kezelésében történtek változtatások (például a vezérlő konzol már egy böngészőn keresztül is használható, szemben a korábbi, csak microsoftos lehetőséggel). A termék egyébként öt különböző változatban áll majd a rendelkezésre, melyek az alkalmazott processzor (Pentium 4 vagy Xeon), az Ethernet portok száma és sebessége, a szerver mérete (1U vagy 2U) és a megvásárolt szoftverek mennyisége szerint szegmentálódik; árulta el Howard Lev.

Az árakat tekintve széles skálát ölel fel a Symantec megoldása: 4 ezer és 51 ezer dollár közötti összeget kell egy-egy változatért kifizetni. Ez magában foglalja a karbantartást és a frissítéseket is egy évre előre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle