Connect with us

technokrata

Nokia: készségfejlesztő program fiatalok számára

Dotkom

Nokia: készségfejlesztő program fiatalok számára

A Finn Gyermek és Ifjúsági Alapítvány és a Nokia mindennapi életben hasznos készségeket fejlesztő programot indít fiatalok számára. Neves sportolók ösztönzik a finn középiskolásokat a Zest programban való részvételre.

A Finn Gyermek és Ifjúsági Alapítvány Helsinkiben megtartott sajtótájékoztatója keretében elindította a 13-15 évesek számára létrehozott készségfejlesztő programját, a Zestet. A Zest az International Youth Foundation és a Nokia Make a Connection Programjának része.

A hároméves program segítséget nyújt a tizenéveseknek önbizalmuk és kreativitásuk fejlesztésében, ugyanakkor olyan, a mindennapi életben hasznos készségeket is megtanít, mint a csapatmunka, együttműködés, konfliktuskezelés és kulturális tolerancia. A Zestben való részvétel egyéni tehetségük felismerésére és kibontakoztatására, illetve a társadalomban betöltött saját szerepük súlyának megértésére sarkallja a tizenéveseket.

A Zest program szellemi atyja, az oktatással foglalkozó Kari Uusikylä professzor az eseményen elmondta: „Ugyan nem minden diák ér el kiemelkedő tanulmányi-, vagy sporteredményeket, azonban mindegyiküknek van különlegesen erős oldala és egyéni tehetsége. A Zest készségfejlesztő program célja, hogy segítsen a finn fiataloknak egyéni tehetségük felismerésében és kihasználásában.”

A Zest csapatához öt fiatal finn profi sportoló, Veikka Gustafsson, Heli Koivula-Krüger, Samppa Lajunen, Jarkko Nieminen, és Tiia Piili csatlakozott. Élő példaképként látogatnak majd el az iskolákba, ahol a diákokkal saját tapasztalataikról és az élet örömeiről beszélgetnek.

A Nokia alelnöke, Martin Sandelin elmondta: „Az oktatásügyi szakemberek által kidolgozott program hajtóerejét nemzetközileg elismert sportolók jelentik. Saját történetükön keresztül mutatják meg, hogy mindenkiben megvan az erő álmainak valóra váltásához.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek