Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: készségfejlesztő program fiatalok számára

Dotkom

Nokia: készségfejlesztő program fiatalok számára

A Finn Gyermek és Ifjúsági Alapítvány és a Nokia mindennapi életben hasznos készségeket fejlesztő programot indít fiatalok számára. Neves sportolók ösztönzik a finn középiskolásokat a Zest programban való részvételre.

A Finn Gyermek és Ifjúsági Alapítvány Helsinkiben megtartott sajtótájékoztatója keretében elindította a 13-15 évesek számára létrehozott készségfejlesztő programját, a Zestet. A Zest az International Youth Foundation és a Nokia Make a Connection Programjának része.

A hároméves program segítséget nyújt a tizenéveseknek önbizalmuk és kreativitásuk fejlesztésében, ugyanakkor olyan, a mindennapi életben hasznos készségeket is megtanít, mint a csapatmunka, együttműködés, konfliktuskezelés és kulturális tolerancia. A Zestben való részvétel egyéni tehetségük felismerésére és kibontakoztatására, illetve a társadalomban betöltött saját szerepük súlyának megértésére sarkallja a tizenéveseket.

A Zest program szellemi atyja, az oktatással foglalkozó Kari Uusikylä professzor az eseményen elmondta: „Ugyan nem minden diák ér el kiemelkedő tanulmányi-, vagy sporteredményeket, azonban mindegyiküknek van különlegesen erős oldala és egyéni tehetsége. A Zest készségfejlesztő program célja, hogy segítsen a finn fiataloknak egyéni tehetségük felismerésében és kihasználásában.”

A Zest csapatához öt fiatal finn profi sportoló, Veikka Gustafsson, Heli Koivula-Krüger, Samppa Lajunen, Jarkko Nieminen, és Tiia Piili csatlakozott. Élő példaképként látogatnak majd el az iskolákba, ahol a diákokkal saját tapasztalataikról és az élet örömeiről beszélgetnek.

A Nokia alelnöke, Martin Sandelin elmondta: „Az oktatásügyi szakemberek által kidolgozott program hajtóerejét nemzetközileg elismert sportolók jelentik. Saját történetükön keresztül mutatják meg, hogy mindenkiben megvan az erő álmainak valóra váltásához.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés