Connect with us

technokrata

Az SAP átfogó megoldást dolgozott ki a szellemi tulajdont megtestesítő termékek kezelésére

Dotkom

Az SAP átfogó megoldást dolgozott ki a szellemi tulajdont megtestesítő termékek kezelésére

A mySAP CRM új változatának továbbfejlesztett IPM-képességével a világ vezető médiatársaságai alacsony TCO mellett optimalizálhatják eszközeik hasznosítását.

Az SAP AG részletesen is ismertette a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) közelmúltban bemutatott legfrissebb változatának új fejlesztései közé tartozó szellemitulajdon-kezelő (IPM) képességet.

Az SAP for Media portfolióban központi szerepet játszó IPM az egyre bonyolultabb szállítási láncok jellegzetességeit figyelembe véve ésszerűsíti a szellemi tulajdon létrehozásának, gyártásának és forgalmazásának folyamatát. Az új IPM-képesség segítségével a különféle ágazatok vállalatai eredményesebben kezelhetik szerződéseiket és azok betartását, elszámolhatják és jelentésbe foglalhatják a kifizetett és beérkező jogdíjakat, hatékonyan nyomon követhetik a szellemi tulajdonból felhalmozott készletek alakulását, és növelhetik tevékenységük nyereségességét.

Az SAP átfogó, végponttól végpontig terjedő IPM-megoldást bocsát a médiatársaságok, a kiadóvállalatok és a többi szórakoztatóipari szereplő rendelkezésére. Az online kiadványok, a digitális műsorszórás, az Internetről letölthető anyagok és az igény szerinti gyártás elterjedése nyomán ez a terület is gyors és radikális változások időszakát éli.

Az SAP IPM-megoldása más ágazatoknak – például a vegyipar, a gyógyszer- és a gépkocsigyártás, valamint a hi-tech ágazat és a szoftverfejlesztés – is értékes előnyöket ígér, hiszen lehetővé teszi a cégek számára szellemi tulajdonuk (szabadalmaik és szerzői jogvédelmet élvező termékeik) hatékonyabb kezelését és nyereségesebb hasznosítását.

Az SAP és egyik médiapiaci partnere által szoros együttműködésben kifejlesztett IPM a média minden ágát képes kiszolgálni, és jól integrálható az SAP for Media csomag funkcióival és megoldásaival. Ily módon lehetővé teszi az érintett cégek számára üzleti alapfolyamataik teljes adminisztrációjának javítását. A mySAP CRM-mel teljes körűen integrált SAP for Media felhasználói magas szinten kezelhetik a jog- és licencbirtokosokkal, a licencvásárlókkal és a szellemi tulajdont megtestesítő termékek alkotóival fennálló kapcsolataikat. A mySAP CRM a jogok, licencek és termékek teljes életciklusát képes kezelni – a marketingtől az értékesítésen át az értéknövelt szolgáltatásokig. Az ügyfélkiszolgálás fejlesztése, valamint az elvándorlás mérséklése érdekében a megoldás összehangolja az ügyféloldali tevékenységeket – függetlenül attól, hogy telefonon, az Interneten vagy személyesen került sor a kapcsolatteremtésre.

Az IPM az SAP NetWeaver technológiai platform előnyeit hasznosítva támogatja a nyílt szabványokat, és jól illeszkedik a vállalatok meglévő rendszerkörnyezetébe. Ebből eredően megbízhatósága és feldolgozási teljesítménye minden igényt kielégít. Visszaszorítja a manuális adatfeldolgozást és csökkenti az ehhez kapcsolódó hibák előfordulási gyakoriságát. A megoldás portálján valamennyi arra felhatalmazott, érintett cég megtekintheti a szerződéses adatokat – így a szerződések karbantartása és érvényesítése is hatékonyabbá válik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek