Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP átfogó megoldást dolgozott ki a szellemi tulajdont megtestesítő termékek kezelésére

Dotkom

Az SAP átfogó megoldást dolgozott ki a szellemi tulajdont megtestesítő termékek kezelésére

A mySAP CRM új változatának továbbfejlesztett IPM-képességével a világ vezető médiatársaságai alacsony TCO mellett optimalizálhatják eszközeik hasznosítását.

Az SAP AG részletesen is ismertette a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) közelmúltban bemutatott legfrissebb változatának új fejlesztései közé tartozó szellemitulajdon-kezelő (IPM) képességet.

Az SAP for Media portfolióban központi szerepet játszó IPM az egyre bonyolultabb szállítási láncok jellegzetességeit figyelembe véve ésszerűsíti a szellemi tulajdon létrehozásának, gyártásának és forgalmazásának folyamatát. Az új IPM-képesség segítségével a különféle ágazatok vállalatai eredményesebben kezelhetik szerződéseiket és azok betartását, elszámolhatják és jelentésbe foglalhatják a kifizetett és beérkező jogdíjakat, hatékonyan nyomon követhetik a szellemi tulajdonból felhalmozott készletek alakulását, és növelhetik tevékenységük nyereségességét.

Az SAP átfogó, végponttól végpontig terjedő IPM-megoldást bocsát a médiatársaságok, a kiadóvállalatok és a többi szórakoztatóipari szereplő rendelkezésére. Az online kiadványok, a digitális műsorszórás, az Internetről letölthető anyagok és az igény szerinti gyártás elterjedése nyomán ez a terület is gyors és radikális változások időszakát éli.

Az SAP IPM-megoldása más ágazatoknak – például a vegyipar, a gyógyszer- és a gépkocsigyártás, valamint a hi-tech ágazat és a szoftverfejlesztés – is értékes előnyöket ígér, hiszen lehetővé teszi a cégek számára szellemi tulajdonuk (szabadalmaik és szerzői jogvédelmet élvező termékeik) hatékonyabb kezelését és nyereségesebb hasznosítását.

Az SAP és egyik médiapiaci partnere által szoros együttműködésben kifejlesztett IPM a média minden ágát képes kiszolgálni, és jól integrálható az SAP for Media csomag funkcióival és megoldásaival. Ily módon lehetővé teszi az érintett cégek számára üzleti alapfolyamataik teljes adminisztrációjának javítását. A mySAP CRM-mel teljes körűen integrált SAP for Media felhasználói magas szinten kezelhetik a jog- és licencbirtokosokkal, a licencvásárlókkal és a szellemi tulajdont megtestesítő termékek alkotóival fennálló kapcsolataikat. A mySAP CRM a jogok, licencek és termékek teljes életciklusát képes kezelni – a marketingtől az értékesítésen át az értéknövelt szolgáltatásokig. Az ügyfélkiszolgálás fejlesztése, valamint az elvándorlás mérséklése érdekében a megoldás összehangolja az ügyféloldali tevékenységeket – függetlenül attól, hogy telefonon, az Interneten vagy személyesen került sor a kapcsolatteremtésre.

Az IPM az SAP NetWeaver technológiai platform előnyeit hasznosítva támogatja a nyílt szabványokat, és jól illeszkedik a vállalatok meglévő rendszerkörnyezetébe. Ebből eredően megbízhatósága és feldolgozási teljesítménye minden igényt kielégít. Visszaszorítja a manuális adatfeldolgozást és csökkenti az ehhez kapcsolódó hibák előfordulási gyakoriságát. A megoldás portálján valamennyi arra felhatalmazott, érintett cég megtekintheti a szerződéses adatokat – így a szerződések karbantartása és érvényesítése is hatékonyabbá válik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés