Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szakértők újabb komoly vírusinváziótól tartanak

Dotkom

A szakértők újabb komoly vírusinváziótól tartanak

A külföldi források nemes egyszerűséggel újabb patch-versenyről beszélnek. Az IT-biztonsággal foglalkozó szakértők szerint ugyanis az újabb kritikus Windows hiba ismét egy olyan féreginváziót fog elindítani, mint amilyen a Blaster volt egy hónapja.

Férgek naponta születnek, nem ritkán féltucat új digitális kártevő is napvilágot lát huszonnégy óra leforgása alatt. Azon vírusok azonban sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, melyek megjelenésük előtt nem sokkal nyilvánosságra került biztonsági hibát igyekeznek kihasználni, hiszen a szomorú tapasztalat az, hogy a nyitott rendszerek fele még egy hónap múltán sem kapja meg a szükséges patch-e(ke)t.

Éppen emiatt aggódnak az IT-biztonságtechnikával foglalkozó szakértők, hiszen nemrég jelent meg egy új, szintén a Windows RPC részét érintő sérülékenység, mely hasonló sorsot járhat be, mint a július közepén debütált biztonsági rés. Ismeretes: miután kiderült, hogy Redmond operációs rendszereinek nagy része nyitott erre a hibára, egy hónap elteltével megjelent az első, komoly veszélyt jelentő féreg, és nagyon sok számítógépet volt képes megfertőzni. Tette mindezt annak ellenére, hogy addigra már több mint egy hónapja (!) elérhető volt a javítás.

˝Úgy véljük, már a közeljövőben találkozni fogunk a vírusok új változatával, melyek kihasználják a most bejelentett sebezhetőséget.˝ – mondta Alfred Huger, a Symantec Security Response csapatának egyik igazgatója. Huger úgy vélekedett, hogy a biztonsági rés leírása már régen körbefutott a kutatók között, s csak napok kérdése, hogy megjelenjen az új fenyegetés. Vagy még annyi sem…

Robin Matlock, a Network Associates marketingosztályának vezetője hasonló véleményen volt vetélytársának elgondolásával; de szerinte azért egy-két hét el fog telni, mire megérkezik az első, erre a sérülékenységre ˝optimalizált˝ digitális kártevő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés