Connect with us

technokrata

Intenzíven növekednek a Sun tárolóeszköz-eladásai

Dotkom

Intenzíven növekednek a Sun tárolóeszköz-eladásai

Magyarországon 90%-kal nőtt a Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele.

Az IDC tárolóegységekről szóló negyedéves jelentése (Q2-2003 Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) szerint a Sun Microsystems hálózati tárolóeszközök részlege ismét növelte piaci részesedését a teljes és a UNIX-os lemezes tárolórendszerek piacán, immár sorozatban a harmadik negyedévben. A Sun tárolóeszközökből származó összbevétele a lemezes tárolórendszerek piacát meghaladó ütemben, 22%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, miközben a piac majdnem két százalékot csökkent.

A Sun Network Storage divíziója kínálta termékek széleskörű vásárlói igényeket elégítenek ki, a kezdő szinttől egészen a legfelsőbb kategóriákig – és lényeges növekedést mutattak minden területen. Például a középkategória (az IDC definíciója szerint 15 és 300 ezer dollár közötti lemezes tárolórendszerek) bevételei terén elért 10 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest jól jelzi a Sun legfrissebb terméksorának, a Sun StorEdge 6000 családnak a sikerét. A 6000-es termékcsalád e növekvő piac speciális igényeinek felel meg: adatközponti szintű funkcionalitást kínál, ugyanakkor az ára igen versenyképes. A Sun Network Storage vezető technológusa, a Magyarországon született Fleischer Bálint nemrégiben történt hazalátogatásakor elmondta, hogy a Sun adattárolók területén történt invesztícióinak eredményeképpen a Sun StorEdge termékei igen magas szintű funkcionalitást kínálnak, emellett számos olyan szoftverrel és szolgáltatással egészülnek ki, amellyel a vállalatok egyre kritikusabbá váló adatainak tárolása biztonsággal oldható meg.

Az IDC jelentéséből kiderül továbbá, hogy a Sun Network Storage kétszámjegyű bevétel-növekedést ért el az előző negyedévhez képest a teljes piacon, valamint a UNIX-os és a nyílt rendszerek (UNIX, Windows, Linux és NOS) piacán egyaránt. A kutatás rávilágít, hogy az előző negyedévhez képest a Sun piaci részesedése 50 százalékot nőtt a felsőkategóriás (az IDC ársávjai szerint a 300 ezer dollárosnál drágább) lemezes tárolórendszerek terén, jelezve a felsőkategóriás megoldások terén felmutatott szakértelmet. A Sun piaci lendületet mutatja, hogy a Sun Network Storage négy fő bevételi kategóriában – teljes piac, UNIX, nyílt rendszerek és UNIX SAN – is javított eredményén.

Az IDC szerint a 2002. naptári évben a lemezes adattárolók magyarországi piaca, a világpiacon tapasztalható, enyhén csökkenő trenddel ellentétben mintegy 35,3%-kal növekedett a bevételek és mintegy 43,6%-kal az eladott kapacitás tekintetében. A Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele Magyarországon kimagasló mértékben, mintegy 90%-kal növekedett, és ugyancsak ebben az időszakban kapta a hazai leányvállalat az első, StorEdge 9900-es sorozatú, csúcskategóriás adattárolóra az első hazai megrendelését is, amely a nemrégiben további két évre meghosszabbított Hitachi-Sun technológiai együttműködésből származik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle