Connect with us

technokrata

IntelAktív Nap 2003

Dotkom

IntelAktív Nap 2003

Egyszerre játék, tanulás és szórakozás.

Dr. Magyar Bálint, oktatási miniszter és Golubeff Róbert az Intel regionális disztribúciós igazgatója nyitotta meg az IntelAktív Nap 2003 elnevezésű, kétnapos rendezvényt. A lapkagyártó hazai képviselete által szervezett, sorban immár a második IntelAktív Nap a MOM Parkban került lebonyolításra, szeptember 5-6-án. Az eseményre az Intel több száz fiatalt várt, és mindenki mást, aki a legfrissebb technológiák iránt érdeklődik. A 2003-as IntelAktív Naphoz számos iparági partner csatlakozott, így többek között a Microsoft Magyarország, a Cisco Magyarország, az Albacomp, a CHS, a Fefo, valamint a Flaxcom.

Huszonöt, csúcskategóriás asztali számítógépen tesztelhették az érdeklődők a Hyper Threading Technológiával ellátott Intel Pentium 4–es processzorok teljesítményét; játékokon, szimulátorokon, speciális zene- és videó szerkesztő szoftvereken keresztül pedig megtapasztalhatják az Intel legújabb generációs processzorai által megnyíló új, s eddig nem tapasztalt digitális élményeket.

Az Intel és partnerei nemcsak korlátlan játéklehetőséget, s a legkorszerűbb hardverek és szoftverek játékos, szórakoztató tesztelését tették lehetővé a rendezvény ideje alatt, hanem a fiataloknak szóló izgalmas előadásaikkal, demonstrációikkal is bemutatták a digitális világ eddig nem tapasztalt lehetőségeit. A rendezvény helyszínén felállított hotspotok, valamint az Intel Centrino Mobile technológiával ellátott notebookok révén pedig mindez határtalanná vált, hiszen a vezeték nélküli Internet-elérés kitágítja a digitális élmények dimenzióit. A kétnapos rendezvény így a szó legszorosabb értelmében egyszerre volt játék, tanulás és szórakozás, határok nélkül.

Sulinet Expressz program
Az oktatási kormányzat Sulinet Expressz programjának fő célkitűzése elősegíteni az elektronikus írásbeliség elterjedését, hogy az információs technológia olyan eszközzé váljon, amely megkönnyíti, élvezhetővé teszi a tanulást mindenki számára. Akkor válhat a tudás igazán hajtóerővé, ha már a megszerzése élményekkel, kihívásokkal telített. A 21. század technológiai vívmányai, informatikai fejlesztései a tudás és a kreatív gondolkodás eredményeinek remek példái és ezzel együtt jövőbeli eszközei is. A Sulinet Expressz, amely a kormányzat legnagyobb informatikai programja, elérhetővé teszi, hogy a háztartások 50%-a rendelkezzen számítógéppel, az informatikai eszközök elérhetővé váljanak minden diák és pedagógus számára. A számítástechnikai termékek elterjedése és a digitális kultúra beemelése a mindennapokba nélkülözhetetlen feltétele Magyarország 21. századi fejlődésének.

Iskolakezdés az Intellel
„Minden igyekezetünkkel azon voltunk, hogy szeptember első napjai ne csak a nyár végét jelentsék, hanem izgalmas, új dolgok kezdetét. Idén a Hyper Threading technológiás Pentium 4 processzorok forgatják fel fenekestől a világot, s teszik izgalmasabbá a tanévkezdést. A fiatalokra különösen jellemző, hogy szeretnek sok mindent egyszerre végezni: zenét hallgatni, játszani, képeket és videót szerkeszteni, levelet írni, vagy éppen chatelni és azt is elvárják, hogy a párhuzamosan futó sok-sok alkalmazás mind tökéletesen működjön. A fiatalok pulzáló, dinamikus világához és felhasználói modelljéhez tökéletes megoldás a Hyper Threading technológiával ellátott Pentium 4-es processzorcsalád. Erről szólt ez a rendezvény” – mondta Golubeff Róbert, az Intel regionális disztribúciós igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák