Connect with us

technokrata

Az értékesítési csatorna is szerepet játszik az új férgek elleni küzdelemben

Dotkom

Az értékesítési csatorna is szerepet játszik az új férgek elleni küzdelemben

A viszonteladók életbevágó szerepvállalására hívta fel a figyelmet az angliai székhelyű Sophos.

A Blaster A változata 2003. augusztus 11-én kezdett terjedni a Világhálón, s rövid idő alatt számítógépek százezreit fertőzte meg világszerte. A féreg és változatai a Microsoft operációs rendszereiben egy a távoli eljáráshívás szolgáltatásban talált súlyos hibát kihasználva képesek utasítani a védtelen gépeket a Blaster letöltésére. Augusztus 16-án a fertőzött gépek DoS-támadást indítottak a windowsupdate.com internetes oldal ellen, ahonnan a Microsoft operációs rendszereket frissíteni lehet.

˝Mint a végfelhasználók közvetlen kapcsolattartója, a viszonteladók a frontvonalba tartoznak a segítségnyújtásban és a javítások telepítéséhez biztosított támogatásban.˝ – nyilatkozott Oliver Carter, a Sophos angliai eladásaiért felelős igazgatója. Carter ugyanakkor teljes biztonsági auditot is javasolt, hogy a cégek minél hatékonyabban járjanak el egy-egy felbukkanó új vírus által felfedezett és kihasznált biztonsági rés befoltozásában.

A Sophos átfogó biztonsági politika bevezetését javasolja, hogy a szükséges biztonsági javítások időben felkerüljenek a cégek produktív kiszolgálóira. A Sophos Anti-Virus automatizált frissítési mechanizmusa gyorsan szállítja az új vírusok elleni szérumot, így az IT-rendszerek automatikus frissítése biztosított.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek