Connect with us

technokrata

Takaréklángon az IT-biztonság

Dotkom

Takaréklángon az IT-biztonság

Megdöbbentő mértékben lennének képtelenek kezelni a helyzetet a cégek egy esetleges online inzultus esetén, derült ki egy tanulmányból.

A vállalatok egyharmada nem lenne képes megfelelően reagálni számítástechnikai rendszerüket érintő támadásra; állapította meg az Ernst & Young hétfőn nyilvánosságra hozott, 66 országra kiterjedő tanulmányában.

A felmérést 1400 vállalatnál végezték, és a megkérdezett cégek 55 százaléka ismerte el, hogy a információs technológia biztonságára a költségvetési megszorítások miatt költ kevesebbet. Az Ernst & Young szakértője ebből azt a következtetést vonta le, hogy a vállalatok üzleti céljai és biztonsági stratégiái igen gyakran nincsenek szinkronban, a cégek közül meglehetősen sokan nincsenek felkészülve egy nagyobb méretű informatikai katasztrófára. Az olyan mindennapos kockázatok ellen is védtelenek, mint a védett információk ellopása, vagy a számítógépek elleni vírustámadás.

Az már csak hab a tortán, hogy a vállalatok egy jelentős része nem költ pénzt munkatársaik informatikai képzésére, ehelyett szimplán beszerzik az újabb biztonságtechnikát, és ezzel le is tudták az IT-biztonság kérdését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek