Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Deutsche Telekomnak adóságai ellenére is jut ereje terjeszkedni

Dotkom

A Deutsche Telekomnak adóságai ellenére is jut ereje terjeszkedni

Deutsche Telekom nem indított újabb felvásárlási sorozatot a PTC felvásárlási ajánlatával, a társaság gazdálkodásának elsődleges célja továbbra is az adósságok leépítése.

Kivásárolná a kisebbségi tulajdonosakat a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) lengyel távközlési vállalatból a többségi tulajdonos Deutsche Telekom (DT). A jelenleg 51 százalékban tulajdonos DT a fennmaradó részvények megszerzésére 1 milliárd eurós készpénzt kínált fel a lengyel mobilhálózatot üzemeltető PTC másik két tulajdonosának, az Elektrom SA-nak és a Vivendi Universalnak.

A DT, amely a kelet-európai rendszerváltások óta megszakítás nélkül terjeszkedik a régióban, többségi tulajdonosa a Matávnak, kisebbségi tulajdonosa az orosz OAO Mobil Telesystems (MBT) vállalatnak, valamint Csehországban, Szlovéniában és Horvátországban is rendelkezik jelentős érdekeltségekkel. A német társaság tovább szeretné erősíteni részesedését a vonalnélküli távközlési piacon, ezen belül is főleg a jó növekedési potenciállal rendelkező lengyel piacon. A 40 millió lakosú Lengyelországban jelenleg mindössze 15 millió felhasználó van, ami a német átlagnak csak a fele, de jelentősen elmarad a cseh és a magyar mutatóktól is.

Karl-Gerhard Eick a DT pénzügyi igazgatója szerint a vételi ajánlat szeptember 5-éig van érvényben, és amennyiben azt elfogadják a PTC kisebbségi részvényesei, a jövő év első negyedében le lehet bonyolítani a tranzakciót. A hitelezőket megnyugtatandó hozzátette: az akvizíció nem jelenti azt, hogy a Deutsche Telekom újabb felvásárlási sorozatot indított el. A társaság gazdálkodásának elsődleges célja továbbra is az adósságok leépítése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés