Connect with us

technokrata

Vegyesvállalat szélessávú rádióhálózatok (RAN) TD-SCDMA technológiájának fejlesztésére

Dotkom

Vegyesvállalat szélessávú rádióhálózatok (RAN) TD-SCDMA technológiájának fejlesztésére

100 Millió USD-os Siemens-Huawei joint venture TD-SCDMA-ra.

A Siemens Mobile megállapodást kötött a nem-állami kínai high-tech vállalattal, a Huawei Technologies Co.-val a TD-SCDMA harmadik generációs szabvány elterjedésének előmozdítására. A vegyesvállalat célja a szélessávú rádióhálózatok (RAN) TD-SCDMA technológiájának közös fejlesztése, gyártása és marketingje.

A Peking székhelyű, Siemens többségi (51%) tulajdonú cég több mint 100 millió USD értékű befektetést képvisel. A Siemens és a Huawei egyaránt bizakodóak a tekintetben, hogy közös erőfeszítésük révén a TD-SCDMA sikeres lesz a kínai piacon és ez más országok mobilszolgáltatóit is a szabvány adaptálására indíthatja.

A GSM és W-SCDMA technológiák komplementere, a TD-SCDMA is elérte mára a piaci érettség szintjét. A kínai információipari minisztérium 2002 októberében 155 MHz sávszélességet allokált a TD-SCDMA technológia számára, ezzel előkészítve annak kommerciális alkalmazását. A szabvány kielégíti a nagy földrajzi kiterjedésű, gyér előfizető-sűrűségű önálló hálózatok igényeit, emellett kiegészítő megoldásokat kínál GSM vagy W-SCDMA hálótokban is.

Az új cég kezdetben a kínai piacra és a RAN infrastruktúra-termékekre fog koncentrálni. Ez utóbbiak jelenleg tesztfázisban vannak, és várhatóan 2004 elején válnak kereskedelmi termékekké.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp