Connect with us

technokrata

Elkapták a Blaster féregvírus íróját?

Dotkom

Elkapták a Blaster féregvírus íróját?

Az FBI nemrég úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt hetekben nagy hangot kapott Blaster féreg íróját hamarosan kézre kerítik. Akkor pesszimisták voltunk ezzel kapcsolatban, ám úgy látszik: tévedtünk.

A Washington Post online változata szerint az FBI már a nyomára is akadt a Blaster készítőjének – az amerikai újság úgy tudja, hogy a Szövetségi Nyomozóhivatal, azaz az FBI egy tinédzser személyében beazonosította a féreg létrehozóját. Csütörtök esti értesülések szerint helyi idő szerint péntek reggelére tervezik a gyanúsított letartóztatását. A 18 éves fiatal neve és címe ismeretlen maradt (ez nekünk, magyaroknak amúgy is szinte teljesen lényegtelen információ lenne).

Jelenleg még nem tudható, hogy a letartóztatásra végül is sor került-e, ám az illetékesek hamarosan nyilatkozni fognak az ügyben. Ha rá tudják bizonyítani az amerikai tinédzserre a vírusírás és -terjesztés tényét, akkor – a Symantec jelentése szerint – a világ több mint 500 ezer számítógépének megfertőzésével vádolhatják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle