Connect with us

technokrata

Termékaktiválás a Norton Antivirus 2004-nél

Dotkom

Termékaktiválás a Norton Antivirus 2004-nél

A Microsoft Windows XP-jéhez hasonló termékaktiválást vezet be a Symantec a szeptemberben megjelenő NAV 2004 esetében.

A kalózszoftverek arányát visszaszorítandó döntött úgy a Symantec, hogy a Norton Antivirus 2004 termékaktiválási eljárással kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a szoftver egy hitelesítési eljárás végrehajtása nélkül nem lesz használható. A Symantec közölte azt is, hogy a közeljövőben megjelenő termékei szintén igényelni fogják az eljárást.

Del Smith, a Symantec vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az aktiválás elsősorban a felhasználók érdekében született meg, hiszen évről évre hamisított szoftverek milliói kerülnek ˝piacra˝ (a cég becslése szerint ez valahol 3,6 milliónál található egy évre kivetítve). Ez természetesen nemcsak a becsapott vásárlóknak okoz bosszúságot, de a Symantec bevételeit is csökkenti.

Smith elmondása értelmében a termékaktiválás a Microsoftnál adoptált megoldásra fog hasonlítani. A Symantec egy egyedi alfanumerikus kódot rendel minden egyes PC konfigurációhoz, amit a felhasználó a szoftver feltelepítése, és a sorozatszám elküldése után kap meg. Ugyanazzal a termékkulccsal öt aktiváció végrehajtása lehetséges. Az eljárást egyébként tesztelték a hamarosan megjelenő Symantec termékek bétaverzióinak során, mely programok alatt több mint 250 ezer felhasználó használta az aktiválást – problémák nélkül.

A Microsoft nyitotta meg a sort a nagyobb szoftverfejlesztők közül a termékaktiválás alkalmazásában. Több neves cég is követte már Redmond példáját: az Adobe Systems és a Macromedia után most a Symantec is beáll a sorba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle