Connect with us

technokrata

2003-as felvételi ponthatárok: jelesre vizsgázott a Sun

Dotkom

2003-as felvételi ponthatárok: jelesre vizsgázott a Sun

Summa cum laude: jelesre vizsgázott a Sun központi rendszere a www.felvi.hu-n.

A 2003-as felvételi ponthatárok állandó és minél gyorsabb internetes elérhetőségéhez a Sun Microsystems egy Sun Fire V880-as adatbázis szerverrel, egy Sun Fire 280R kiszolgálóval, és a hozzá tartozó Sun ONE Web Szerver szoftverrel járult hozzá. A szerver jelesre vizsgázott, 8 óra alatt 20 millió adatbázis-lekérdezést szolgált ki kifogástalanul.

Az idei felvételi ponthatárok közzétételét követően több tízmillió találatot kapott az Educatio Kht. által fenntartott www.felvi.hu internetes oldal, ahol a felvételi pontszámok legelőször jelentek meg hivatalosan, így ezen a fórumon próbált meg tájékozódni a legtöbb idén felvételizett diák arról, hogy sikeres volt-e jelentkezése valamelyik felsőfokú oktatási intézménybe. Ez az első nyolc órában 20 millió találatot, azaz rövid idő alatt nagyszámú lekérdezést jelentett. A webes lekérdezéseket 55 darab P4 processzorral ellátott PC fogadta, amelyek továbbították azokat a Sun Fire V880-as adatbázis-szerver felé, amely az 55 számítógép kéréseit sebesség-csökkenése nélkül teljesítette. A weboldal statikus tartalmát – képek, bannerek, pdf dokumentumok (Adobe Portable Document Format) – egy Sun Fire 280R szolgálta ki a Sun ONE Web Server szoftverrel.

Az esetleges túlterhelés miatti leállás elkerülése érdekében a skálázhatóság és az igen nagy teljesítmény volt a fő szempont a www.felvi.hu oldal infrastruktúrájának kiépítésekor is. A skálázhatóság lényege, hogy a webes szolgáltatások mögötti infrastruktúra a funkciók mindig az igényeknek megfelelően álljanak rendelkezésre, hiszen egy-egy rendszer létrehozásakor előre nem kiszámítható a maximális terhelés, ezért a rendszert az igen nagy eltérésű terhelésre is érdemes felkészíteni. A webalapú rendszerek terén nyújtott kiváló teljesítménynek és a jól skálázható rendszereinek köszönhetően a Sun szerverei hagyományosan élen járnak: a világ webforgalmának közel 80%-a Sun szervereken keresztül zajlik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák