Connect with us

technokrata

Elkerülhetők a felesleges hibaüzenetek

Dotkom

Elkerülhetők a felesleges hibaüzenetek

Az elmúlt napokban újra számos féregtámadás érte az internetezőket – mind otthoni, mind pedig céges környezetben, jelentős túlterheltséget okozva a vállalati hálózatokon.

Az elmúlt napok, hetek féregtámadásai jelentős gondot okoztak világszerte. A vállalati felhasználók szembesültek ugyanis azzal a problémával, hogy a hálózatok túlterheltek lettek. Egyrészt a Sobig féreg F variánsa a szokásosnál is nagyobb mértékben terjedt el nagyon rövid idő alatt, másrészt a terheltséget tovább fokozta, hogy a védelmi rendszerek opcionálisan értesítést küldenek fertőzött levélről mind a feladónak, mind a címzettnek, mind pedig az adminisztrátornak. Így akár a munkafolyamatokat is akadályozhatja, lassíthatja a nagy mennyiségű riasztás. További problémát jelent a Sobig F-hez hasonló férgek esetében a riasztás küldése, mivel ez a féreg meghamisítja a feladót, így vétlen felhasználókhoz is kikerül a riasztás, nem kevés kellemetlenséget okozva ezzel mind a ˝feladó˝-nak, mind pedig a riasztást küldő cégnek.

Erre a problémára nyújt megoldást például a Sybari Antigen for Exchange technológiája, amely kiválóan kezeli a fenti problémát különböző platformokon is (például Exchange 5.5 és Exchange 2K). A termékbe beépített WormPurge ugyanis a fertőzött üzeneteket egyből törli, így a felhasználók észre sem veszik a fertőzött levél beérkezését – azt úgy írtja a rendszer, hogy nem zavarja a munka menetét, és riasztást sem küld, sem a címzettnek, sem a „feladó”-nak. Ezzel a proaktív biztonsági eszközzel a rendszergazdák megakadályozhatják a túlterheltséget, amelyet a kórokozók által generált üzenetek, valamint a riasztások szétküldései okoznak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle