Connect with us

technokrata

Új vállalat a memória-áramkörök gyártására

Dotkom

Új vállalat a memória-áramkörök gyártására

Az Infineon memóriaáramkör-gyártó vegyesvállalatot létesít Kínában.

A német Infineon és a kínai CSVC vegyesvállalatot alapít memória-áramkörök gyártására és tesztelésére. Az üzem a Sanghajtól 80 kilométerre lévő ipari parkban közös beruházással valósul meg, melynek tervezett összértéke az elkövetkező tíz év folyamán egymilliárd dollárra tehető.

Az új Infineon Technologies Suzhou Co Ltd. 333 millió dollárt kitevő saját tőkéjéhez az Infineon 241,4 millióval, a CSVC pedig 91,6 millióval járul hozzá. A német vállalat 72,5 százalékos tulajdonrészt kap cserébe, a maradék a kínai cégé, de harmadik befektető bevonását is lehetségesnek tekintik a felek.

A beruházás októberben kezdődik, a termelés 2005 elején indul, évi egymilliárd áramkörlapka legyártásának tervével, és mintegy ezer alkalmazottal.

Az Infineon Technologies AG-nek idén 27,48 és 11,24 euró között változott az ára, most az év elejéhez képest 51,96 százalékkal olcsóbb. A közös vállalattal a német gyártó erősíteni kívánja jelenlétét a kínai piacon a 40 százalékos piaci részesedés elérése érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle