Connect with us

technokrata

Továbbra is a HP a piacvezető számítógép-forgalmazó

Dotkom

Továbbra is a HP a piacvezető számítógép-forgalmazó

A HP Magyarország tovább erősítette vezető pozícióját a személyi számítógépek piacán.

Az International Data Corporation (IDC) piackutató cég legfrissebb adatai szerint a HP Magyarország tovább erősítette vezető pozícióját a személyi számítógépek piacán. A 2003. év második negyedévében a HP a stagnáló asztali PC piac és a globális recesszió ellenére 12.209 desktop és 4.221 mobilszámítógépet értékesített a hazai piacon, az előző év azonos időszakánál 81,4% illetve 78,4%-kal többet.

A HP Magyarország így továbbra is hazánk első számú számítógép-forgalmazója, piaci részesedése az asztali számítógépek szegmensében 27,8% (a második legnagyobb részesedésének több mint háromszorosa), a noteszgépek terén pedig 32,7% (a második helyezett részesedésének majdnem kétszerese).

Az IDC számai szerint a HP Magyarország tehát kis híján megduplázta forgalmát a személyi számítógépek mindkét szegmensében, noha az asztali PC-k piaca csak minimális, 1% alatti növekedést mutatott, gyakorlatilag stagnált.

A mobilszámítógépek piacán azonban jelentős, 84%-os növekedési ütem figyelhető meg. Ezen a területen szinte minden gyártó jelentős növekedést ért el – ám még ez sem veszélyezteti a HP piacvezető pozícióját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák