Connect with us

technokrata

Személyi rendszerek divízió (PSG): a HP megerősítette vezető pozícióját a noteszgép-szállítók között

Dotkom

Személyi rendszerek divízió (PSG): a HP megerősítette vezető pozícióját a noteszgép-szállítók között

A HP nyilvánosságra hozta 2003. július 31-én zárt, harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.

A Személyi rendszerek divízió 4,97 milliárd dolláros árbevétele 5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, ugyanakkor 3 százalékkal elmarad az előző negyedév eredményétől. Az értékesítési darabszám 16 százalékkal volt magasabb, mint 12 hónappal korábban – elsősorban az 54 százalékos bővülést produkáló noteszgép-szegmensnek köszönhetően.

Az IDC adatai szerint a második negyedévben elért, a tavalyi azonos időszakkal összehasonlítva 48 százalékos növekedéssel a HP megerősítette vezető pozícióját a noteszgép-szállítók között – ezen a területen immár negyedik negyedéve számolhat be piacrész-bővülésről. A noteszgépek és az otthoni felhasználásra szánt asztali PC-k élénk forgalmának hatását rontotta az üzleti desktop piacon tapasztalt kétszámjegyű visszaesés.

A PSG divízió 56 millió dollár üzemi veszteséget könyvelt el – szemben az egy évvel korábbi 140 milliós veszteséggel és az előző három hónapban elért 21 millió dolláros nyereséggel. A veszteség főként a szezonális ingadozásból eredő volumencsökkenéssel, az alacsonyabb átlagos egységárakkal, és a lapos képernyős (flat panel) monitorok iránti kereslet kielégítéséhez szükséges szállítások vártnál magasabb költségével magyarázható.

Az üzemi veszteség az árbevétel 1,1 százalékának felelt meg, ami 1,5 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévi értéknél, viszont 1,8 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi szintet. A noteszgép-szegmens a harmadik negyedévben is nyereséges volt.

Az IDC előzetes adatai szerint a PSG valamennyi régióban megtartotta, illetve bővítette piaci részesedését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle