Connect with us

technokrata

Németország legnagyobb értékű szolgáltatási szerződése

Dotkom

Németország legnagyobb értékű szolgáltatási szerződése

A DaimlerChrysler autógyár és a T-System között létrejött üzlet a legnagyobb értékű szolgáltatási szerződés Németországban ebben az évben.

A T-System rendszerház és a DaimlerChrysler autóipari konszern több évre szóló szolgáltatási keretszerződést kötött. A hírek szerint a megrendelés értéke mintegy 1,2 milliárd eurónyi. A szerződés értelmében a feleknek két éves hosszabbítási opció biztosított.

A Deutsche Telekom leányvállalata által elnyert megbízás a legnagyobb értékű szolgáltatási szerződés, amelyet idén, Németországban kötöttek.

A megrendelés szerint a T-System üzemelteti majd a DaimlerChrysler számítóközpontjait világszerte, emellett tanácsadó szerepet tölt be a szoftverfejlesztések terén, és ügyfélszolgálati-karbantartási feladatokat is ellát – lényegesen átfogóbb feladatkörökkel meghatározva, valamint a DaimlerChrysler érdekeltségére is kiterjesztve a Mitsubishi Motors autógyárban.

Az IBM, az EDS és a Cap Gemini legfőbb versenytársának életét a többi rendszerházhoz hasonlóan az ezredfordulós konjunktúra miatt visszaesett ipari informatikai beruházások nehezítették. A T-System forgalma 2002-ben 10,5 milliárd euró volt, ami visszaesést jelent az előző évihez képest. Ám a DaimlerChrysler rendszerház leányvállalata, a Debis, és a Deutsche Telekom rendszerház-tevékenységet folytató érdekeltségének összevonásával létrejött vállalat megrendelései az idei első félévben már kedvezően alakultak: a mostanihoz hasonlóan nagy volumenű szolgáltatási szerződést kötött az Airbus repülőgépgyárral.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek