Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyvállalati rendszerek divízió (ESG): rekordszintű árbevétel a Superdome-kiszolgálók értékesítéséb

Dotkom

Nagyvállalati rendszerek divízió (ESG): rekordszintű árbevétel a Superdome-kiszolgálók értékesítéséb

A HP nyilvánosságra hozta 2003. július 31-én zárt, harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.

A Nagyvállalati rendszerek divízió árbevétele 3,71 milliárd dollár volt – ez 2002 harmadik negyedévével összevetve nem jelent változást, viszont 4 százalékkal alacsonyabb a 2003 február-áprilisi időszak értékénél. Az üzemi veszteség 70 millió dollárra emelkedett a második negyedévi 7 millió dollárról – de ez még mindig 252 millió dollárral kedvezőbb az egy évvel korábbi eredménynél.

Az üzemi eredmény romlása az üzleti szezonalitáson és a főbb termékcsaládok gyengélkedésén túl a HP Integrity szerver bevezetésével járó, előre ütemezett kiadásokkal, a felügyeleti szoftverek szegmensében végrehajtott beruházásokkal és az Alpha processzor átállítási folyamatának felgyorsításával hozható összefüggésbe. A divízió üzemi vesztesége az árbevétel 1,9 százalékának felel meg – az előző három hónapban és egy évvel korábban 0,2 illetve 8,7 százalék volt ugyanez az arány.

Az ESG rekordmennyiséget szállított az elmúlt negyedévben ProLiant szerverekből és StorageWorks EVA lemezes tárolórendszerekből, valamint rekordszintű árbevételt ért el a Superdome-kiszolgálók értékesítése terén.

Az IDC legfrissebb részesedési adatai szerint a HP árbevétel szempontjából első helyen áll a UNIX-rendszerek, az adattárolási megoldások és az ipari szabványos szerverek globális piacán. Az ipari szabványos kiszolgálók értékesítési árbevétele és darabszáma 4 illetve 16 százalékkal bővült az előző év harmadik negyedévéhez képest a Windows- és Linux-rendszerek szegmensében elért erőteljes növekedésnek köszönhetően. Az üzleti működés szempontjából kritikus (business critical) rendszerek árbevétele 8 illetve 5 százalékkal marad el a tavalyi harmadik és az idei második negyedév forgalmától. Ez a változás a középkategóriás és alapszintű UNIX-kiszolgálók eladásainak visszaesésével magyarázható.

Az adattárolási piacon a múlt évi harmadik negyedévvel összehasonlítva 6 százalékos növekedést, a második negyedévhez képest viszont 8 százalékos csökkenést regisztráltak. A HP kiemelkedően teljesített a lemezes tárolók szegmensében. A szoftver-árbevétel a 12 hónappal korábbi értékhez képest 8 százalékkal csökkent, a 2003 február-április időszakhoz viszonyítva pedig 6 százalékkal nőtt. Az OpenView-család forgalma szintén bővült az előző év harmadik negyedévével összevetve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés