Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS jelentősen növelte értékesítési árbevételét

Dotkom

A SAS jelentősen növelte értékesítési árbevételét

A SAS, rendkívül kedvező féléves eredményekről számolt be, melynek hátterében az üzleti intelligencia és a gyors megtérülést biztosító megoldások iránti fokozott igény áll.

A piacvezető üzleti intelligencia-szállító világszintű 2003 első féléves árbevétele 16 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. Az üzleti intelligencia piaci szegmensében teljesített bevételnövekedéssel a SAS elérte a 480 millió dolláros értéket, s ezzel messze felülmúlta a szoftveripar többi szereplőjét. A SAS számos értékesítési ciklust zárt le különböző iparágak meghatározó képviselőivel, és kiemelkedő sikereket ért el a pénzügyi szektorban.

Az erős növekedést a kedvező elemzői visszhangok is igazolják. A legnagyobb technológiai kutató és tanácsadó csoport, a META Group a közelmúltban vezető kategóriába helyezte a SAS-t. Az egyesült királyságbeli elemző cég, a Butler Group szintén az üzleti intelligencia szegmens vezetőjeként pozícionálta a SAS-t.

A bevételek fenntartása és a költségek minimalizálása jelenti a legnagyobb gondot a vállalkozások számára világszerte, ezzel egyidejűleg pedig minden technológiai befektetés szigorú vizsgálat alá esik abból a szempontból, hogy milyen gyorsan képes ROI-t generálni. Ez a környezet, illetve az olyan pénzügyi területet érintő szabályozási változások, mint például a Bázel II és a Sarbanes-Oxley indukálják a legtöbb projektet az ügyfél intelligencia (a jövedelmező ügyfélkör kiszűrése és megtartása), az értéklánc intelligencia (költségalapú helyett értékalapú folyamatok támogatása, illetve értékes szállítók alkalmazása a fölöslegesek helyett) és a pénzügyi transzparencia területein.

A SAS változatlanul megkülönbözteti magát a többi szoftverszállítótól, melyek elemzési, lekérdezési és jelentéskészítési eszközei inkább arra adnak választ, hogy mi történt, és nem arra, hogy merre kell haladnia a vállalatnak. A SAS üzleti intelligencia megoldásainak alapja a fejlett elemzési eszköztár, amely prediktív funkciókat is magába foglal, így például adatbányászatot vagy előrejelzési és optimalizációs alkalmazásokat.

Folyamatosan növekszik az egyes vállalatok informatikai részlegeire nehezedő nyomás, hogy minél pontosabban mutassák ki a kiszolgált üzleti területek számára hozott hasznot. A SAS együtt dolgozik ügyfeleivel a modern portál kiaknázási lehetőségeken, illetve a szolgáltatott adatok minőségének és időbeliségének állandó javításán. Ezek azok a területek, ahol az IT erőforrásainak kihasználása valóban hatékonyabbá tehető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés