Connect with us

technokrata

A HP nyilvánosságra hozta 2003. harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit

Dotkom

A HP nyilvánosságra hozta 2003. harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit

A HP nyilvánosságra hozta 2003. július 31-én zárt, harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit.

A HP 17,35 milliárd dolláros értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 16,54 milliárd dolláros értéknél, ám a szezonális ingadozások miatt 4 százalékkal elmarad a második negyedév eredményétől.

A HP nem GAAP szerinti üzemi eredmény 858 millió dollárt tett ki – 61 százalékkal többet, mint az elmúlt év harmadik negyedévében, és 25 százalékkal kevesebbet, mint az előző negyedévben. A nem GAAP szerinti üzemi eredmény az árbevétel 4,9 százalékának felel meg – az egy évvel korábbi érték 3,2 százalék, az előző három hónapra vonatkozó pedig 6,4 százalék volt.

A nem GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyereség (EPS) elérte a 23 dollárcentet – míg tizenként hónapja 14, az előző negyedévben pedig 29 dollárcent volt. A nem GAAP szerinti, korrigált EPS és üzemi eredmény 403 millió dolláros (részvényenként 13 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz. Az adózás előtti korrekció egy átszervezési költségekkel kapcsolatos (376 millió dolláros), egy beszerzett immateriális javak amortizációjából eredő (141 millió dolláros) és egy akvizíciós vonatkozású (40 millió dolláros) tételt tartalmaz.

Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 301 millió dollár volt a harmadik negyedévben, ami az árbevétel 1,7 százalékának felel meg. 2002 harmadik negyedévében a társaság az árbevétel 15 százalékával egyenértékű veszteséget, az előző három hónapban pedig az árbevétel 3,6 százalékának megfelelő nyereséget termelt. A GAAP szerinti korrigált EPS 10 dollárcentet tett ki.

A földrajzi régiókat külön vizsgálva megállapítható, hogy a HP összárbevételéből 47 százalékkal részesedő amerikai kontinens forgalma 1 százalékkal, 8,1 milliárd dollárra emelkedett 2002 hasonló időszakához viszonyítva. Az összes bevétel 37 százalékát adó Európa árbevétele ugyanakkor 9 százalékkal, 6,4 milliárd dollárra nőtt. Ázsia és a Csendes-óceán térségében – ahol a teljes HP-árbevétel 11 százaléka képződik – 8 százalékkal, 2 milliárd dollárra bővült a forgalom.

Az összforgalom 4 százalékát generáló Japánban az előző év harmadik negyedévében jelentettnél 6 százalékkal magasabb, 740 millió dolláros árbevételt sikerült elérni. A tavalyi harmadik negyedévhez képest kimutatott árbevétel-növekedés 7 százalékpontos árfolyamhatást tartalmaz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek