Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekszik a Sobig féregvírus jelentette veszély

Dotkom

Növekszik a Sobig féregvírus jelentette veszély

A féreg a Symantec veszélyességi skáláján a hármas kategóriáról négyesre ugrott – ezt a mai és a vasárnapi, eddig még ki nem fejtett tevékenysége indokolta.

A W32.Sobig.F@mm hatása ma pénteken (augusztus 22-én) és vasárnap fog igazán érvényesülni, helyi idő szerint este nyolc és tizenegy óra között. Ezen időszakban a vírusíró valószínűleg különböző file-okat tölthet le, mint például bizalmas információt (felhasználónevek, jelszavak stb.). A féreg létrehozója kialakíthat a fertőzött gépeken spam relay szervert, és meghatározatlan címekre küldhet üzeneteket. A vírus szeptember 10-én deaktiválódik.

A hatás kifejtésének időpontjában a Sobig F variánsa megpróbál valamely master szerverre csatlakozni (ezek IP-címein), amely fölött a féreg írójának felügyeleti joga van. Ezek után a kártevő megkapja azt az URL-t, ahol elérhető a trójai file, amelyet letölt a lokális számítógépre, s futtatja a Sobig F változatát készítő kívánalmainak megfelelő programot. A program valószínűleg kártékony kódot tartalmaz.

A Symantec Response jelenleg körülbelül 1800 beterjesztést kap ezen féreggel kapcsolatosan, naponta. Ez a múltbeli fenyegetések színvonalát még nem éri el. Az összehasonlíthatóság végett nézzünk pár ismertebb digitális kártevőt!
Klez.H: a csúcson 4516 beterjesztést produkált naponta; ez a fenyegetés a felfedezése után két héttel érte el csúcsát
BugBear.B: a csúcson 4812 beterjesztést produkált naponta; ez a fenyegetés felfedezése után két nappal érte el csúcsát
BadTrans: a csúcson 3709 beterjesztést produkált naponta, és ez a fenyegetés a felfedezése után 7 nappal érte el a csúcsát



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés