Connect with us

technokrata

Megújult a Dell szélesképernyős Inspiron noteszgépe

Dotkom

Megújult a Dell szélesképernyős Inspiron noteszgépe

Centrino-s alapok, DirectX 9-es grafikus gyorsító: a főbb változások.

A korábban favorizált Pentium 4-M processzorral ellentétben az Inspiron család 8600-as típusa immáron Pentium M CPU-val van felszerelve – ebből is a jelenleg kapható legnagyobb teljesítményű, 1,7 GHz-es változat dolgozik a notebookban. Kijelzőjének képátlója 15,4 col, amiből már látszik, hogy egy szélesképernyős modellel van dolgunk. Az LCD egyébként maximálisan 1920×1200 pixel egyidejű megjelenítésére képes. Az Inspiron ezen típusában egy Nvidia videokártya, egészen pontosan a DirectX 9 utasításokat is támogató GeForce FX Go 5650 biztosítja a meggyőző grafikai teljesítményt.

Háttértár szempontjából is vetekszik az asztali PC-kel: akár 80 GB kapacitású merevlemez is kerülhet a noteszgépbe. Optikai meghajtója pedig egy DVD+RW drive, ami 2,4-szeresen képes írni a korongokat. Hol van már a jó öreg floppy meghajtó… A notebook egyébként rendelkezik egy 10/100 Mbps-os integrált Ethernet csatolóval és egy szintén integrált V.92-es modemmel is. A Centrino technológia miatt megtalálható benne a 11 Mbps-os sebességet kínáló vezetékmentes csatlakozás (802.11b) is.

Párhuzamos és soros portokkal egyaránt ellátták, csakúgy, mint egy FireWire, egy infravörös és két 2.0-s USB csatlakozással. A 3 kilogrammnál érezhetően nehezebb eszköz nettó ára 1600 brit font.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle