Connect with us

technokrata

Gateway M305 – noteszgép a minimalista kategóriába

Dotkom

Gateway M305 – noteszgép a minimalista kategóriába

A Gateway ezen új hordozható számítógépe a mininotebook kategóriában indul csatába a vásárlók kegyeiért.

Az 1000 dollárosnál olcsóbb noteszgépeket angolul subnotebook kategóriának nevezik. Ez tipikusan az a szegmens, ahol minden tíz dollár számít az árban, és sokkal kevesebb a hangsúly a teljesítményen. Ebben a szegmensben indította útjára a Gateway az M305-ös modelljeit, melyek a fentiek figyelembe vételével nagyjából már sejthető, hogy milyen felszereltséggel rendelkeznek. Az M305S kódnevű, 800 dollárba kerülő notebook a Gateway 400-asát hivatott lecserélni – amely szintén ennyibe került megjelenésekor.

Azért lássuk a konkrétumokat! Először fontos a modularitásról beszélni – illetve annak fixálásáról. A Gateway ezen noteszgépében ugyanis nincsen lehetőség sem a processzor, sem a memória, de még a merevlemez fejlesztésére sem. Ebből következik, hogy előre meghatározott konfigurációkból lehet válogatni, külön megrendelésekkel e típus esetében nem foglalkozik a forgalmazó.

M305S

Az M305S modell egy 2 GHz-es Celeron processzorral rendelkezik, emellett egy 14 colos kijelzővel van felszerelve, amit az alaplapra integrált videovezérlő lát el adatokkal. Operatív tára 128 MB-nyi, merevlemezének kapacitása pedig 20 GB. A gyártó egy DVD-ROM meghajtót is beszerelt a Gateway hordozható számítógépébe. Ezért a konfigurációért kell a már fent említett 800 dollárt kifizetni.

M305X

Létezik ebben a kategóriában egy nagyobb tudású (ezzel együtt természetesen drágább) modell is, az M305X. Ebben egy 2,2 GHz-es Celeron processzor tölti be a központi vezérlőegység helyét. LCD-je 15 colos, merevlemezének kapacitása pedig 40 GB. Az M305X optikai meghajtója egy DVD/CD-RW drive, operatív tára 256 MB-nyi. A típus 1 cent híján 1000 dollárba kerül.

M305XL

Ezen változat annyiban különbözik az előzőtől, hogy a Celeron processzor helyett egy mobil Pentium 4-es került bele. Ezen kívül minden másban megegyezik az M305X típussal, ha az árát nem nézzük (az M305Xl ugyanis jóval drágább, 1200 dollárért lehet hozzájutni).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp