Connect with us

Hirdetés

technokrata

Testvérlapok lettek a CHIP és a Computer Panoráma

Dotkom

Testvérlapok lettek a CHIP és a Computer Panoráma

A Vogel Burda megvásárolta a hazai piacvezető számítástechnikai magazint.

A német Vogel Burda Holding GmbH 90%-os tulajdont szerzett a Computer Panoráma Kiadói Kft.-ben (50%-os részt a WEKA Holding GmbH-tól, 40%-ot a HVG Rt.-től vásárolt meg). Az üzletrészek megvásárlásával a Vogel Burda az informatikai és telekommunikáció-technológiai szaklappiac legnagyobb kiadójává válik Magyarországon.

Az utóbbi két évben a Computer Panoráma Kft. azonos nevű magazinja piacvezető pozíciót ért el: havonta 35 ezer példányban jelenik meg, s a kiadó az idén 20 különszámot és 6 könyvet is megjelentet. A Computer Panoráma Kft. jövőre ünnepli alapításának 15. évfordulóját, 2003 első felében a cég jelentős, 34 százalékos növekedést ért el.

A német Vogel Burda Holding nem lép ismeretlen terepre e magyarországi befektetéssel: a csoport 1989 óta van jelen a magyar piacon, s többek között a CHIP, a PC GURU és az IT-BUSINESS kiadója.

A Computer Panoráma Kft. továbbra is önálló cégként működik tovább. Az új tulajdonviszonyok ellenére a Computer Panoráma és a Chip magazinok egymástól függetlenül önálló tartalommal jelennek majd meg.

A tranzakcióval a Vogel Burda Holding tovább folytatja sikeres stratégiáját, miszerint minden országban a piacvezető helyet célozza meg. A felvásárlás egyben határozott további elkötelezettséget is jelent a Vogel Burda Holding részéről a magyar IT/telekommunikációs szaklappiac irányába.

Dr. Markus Witt, a Vogel Burda Holding ügyvezető igazgatója hangsúlyozta üzletpolitikájuk alapját képezi, hogy az egyes országokban egymástól független és optimálisan a helyi piacra szabott médiumokat fejlesszenek és állítsanak elő. A Vogel Burda most több mint 60 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.

Szauer Péter, a HVG ügyvezető igazgatója örömmel nyugtázta, hogy a Vogel Burda Holdingban olyan szakmai befektetőt találtak, aki mindent meg fog tenni azért, hogy a másfél évtizedes tradíciót folytassa s a jelenlegi stáb szellemi kapacitására építve piacvezető legyen a közép-európai régióban.

A német Vogel Burda Holding egy gyorsan fejlődő kiadócsoport, amely 16 országban megjelenő 35 kiadványával az informatikai és telekommunikációs médiára specializálódott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés