Connect with us

technokrata

Intel árcsökkentés októberben

Dotkom

Intel árcsökkentés októberben

Tajvani értesülések szerint a világ vezető chipgyártója októberben mérsékelni fogja egyes processzorainak árát.

A mobilprocesszorokat érintő döntés a Pentium M esetében 13-33 százalékos árcsökkenéssel fog járni, állítják a tajvani notebookgyártók. Az ekkor a piacról elbúcsúzó (és ezzel minden idők egyik legrövidebb ideig kapható processzorává váló) 1,3 GHz-es Pentium M processzor távozása mellett a mobil Pentium 4-es CPU-k is olcsóbbá válnak, 14-35 százalékkal. A szigetország ezen iparágban érdekelt cégeinek jól informált emberei még a pontos dátumot is tudni vélik: október 26-a.

A pontos számadatok a következők: az 1,4 GHz-es modell ára 241 dollárról 209 dollárra fog csökkeni, ez mintegy 13,3 százalékos változást jelent. Az 1,5 GHz-es típus ára 18 százalékkal csökken: 294 dollárról 241 dollárra. Az 1,6 GHz-es Pentium M esetében már 30,5 százalékos lesz az értékcsökkenés: a jelenlegi 423 dollárról 294 dollárra változik ezen processzornak az ára. Legnagyobb mértékben, 33,6 százalékban az 1,7 GHz-es CPU-t teszi olcsóbbá az Intel: a mai 637 dolláros árat október végén egy sokkal jobban csengő, 423 dolláros árcédula váltja fel.

A csökkentés még pont időben érkezik ahhoz, hogy tovább lendítsen a karácsonyi vásárlási láz mértékén, még több Centrino-s noteszgépet hozva a karácsonyfa alá. Kínálatban pedig nem lesz hiány: a helyi gyártók becslése szerint történelmi magasságokba fog emelkedni a noteszgépek eladása – a negyedik negyedévre 10 millió darab eladott hordozható számítógépet prognosztizálnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle