Connect with us

technokrata

HP: első az iparági szabvány szerverek hazai piacán

Dotkom

HP: első az iparági szabvány szerverek hazai piacán

A HP a nagyobb földrajzi egységek adatai alapján is jelentősen felülmúlja a vetélytársak eredményét.

Az IDC piackutató cég legfrissebb adatai szerint a HP stabilan őrzi vezető helyét az iparági szabvány (vagyis az Intel 32-bites processzorarchitektúrájára épülő) szerverek hazai piacán. 2003 második negyedévében a HP 810 darab kiszolgáló értékesítésével több mint 47 százalékos piaci részesedést ért el, miközben a sorrendben következő két szállító együttes részesedése nem éri el ezt az értéket.

A HP teljesítménye az előző év hasonló időszakával összehasonlítva is figyelemreméltó: miközben az eltelt egy év alatt a hazai piac 17,7 százalékot növekedett, a HP-nek ezt kétszeresen meghaladó ütemben, közel 35 százalékkal sikerült növelni forgalmát. A HP sikere elsősorban az általa gyártott és forgalmazott ProLiant szervercsalád azon tagjainak (köztük az egyedülálló ár/teljesítmény aránnyal rendelkező belépő szintű ML350 kiszolgálókkal; a középkategóriás, bővíthetőség-optimalizált ML370, és rack-optimalizált DL380 modellekkel; a rekordteljesítményt felmutató 4- és 8-utas platformokkal (DL580 és DL760); valamint a legkorszerűbb technológiával felvértezett Blade architektúrákkal) köszönhető, amelyek immár hosszú évek óta nemcsak világszerte, hanem hazánkban is kategóriájuk legnépszerűbb szervereinek számítanak.

Az IDC jelentése hazánkon túl hasonló képet vázol fel az ISE (Közép-Kelet Európa) és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióra vonatkozólag is: a HP piaci részesedése (41,2 százalék, ill. 34,7 százalék) e nagyobb földrajzi egységek adatai alapján is jelentősen felülmúlja a vetélytársak eredményét – sőt, több országban azok összesített forgalmát is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák