Connect with us

technokrata

Digitális és Intelligens Település hazánkban

Dotkom

Digitális és Intelligens Település hazánkban

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elindította a Digitális Település Programot.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2003. augusztus 18-án, hétfőn, útjára indította a Digitális Település Programot. A Program, amely élvezi a Miniszterelnöki Hivatal, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium támogatását, az iTársadalom Egyesület és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karának eGovernment Kutatócsoportjának együttműködéséből született.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kiemelten fontosnak tartja a települések felkészítését az információs társadalom EU-kompatibilis közigazgatási kiszolgálására, valamint azt, hogy olyan önkormányzatok működjenek a jövő Magyarországában, melyek elektronikusan, megnyugtató közigazgatási-informatikai szakmai kompetenciával intézik ügyeiket, ügyeinket.

A Digitális Település Program célja az, hogy az önkormányzati szektorban jelentősen növekedjen az informatikai eszközök és szolgáltatások használata. A program három fő projektből áll. Az első projekt az IKON (Interaktív önKormányzat ONline) név alatt futó, kéthetente minden önkormányzatnak postai és elektronikus úton is elküldött oktatási/szemléletformáló anyag. A második projekt ezzel párhuzamosan egy „roadshow” jellegű prezentáció sorozat. Harmadikként pedig kialakításra kerül három mintatérség, melyeken keresztül bemutatjuk, hogy az önkormányzatok milyen szolgáltatásokat képesek nyújtani.

A program tartama alatt meghirdetésre kerül az „Intelligens Település Verseny”, mellyel ösztönözni szeretnénk a településeket, az önkormányzatok dolgozóit, és a kistérségeket a programban való interaktív részvételre. A verseny fővédnöke Kovács Kálmán miniszter. A verseny résztvevői az EU-kompatibilis, ügyfélbarát elektronikus ügyintézés létrehozása mellett nagy értékű fejlesztési támogatásokban is részesülhetnek. A Program szponzorai által felajánlott eszközöket, megoldásokat a program indulásakor mérthez képest legnagyobb fejlődést felmutató települések nyerhetik el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek