Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xerox: csökkenő profit és árbevétel

Dotkom

Xerox: csökkenő profit és árbevétel

A Xerox profitja, ha kevéssel is, de csökkent a második negyedévben.

A világ vezető irodagép-gyártójának profitja – ha kevéssel is, de – csökkent az idei második negyedévben, emellett eladásai sem javultak. Az eredményrontó tényezők az adósság mérséklését célzó hitelügylettel kapcsolatos terhek voltak.

A vállalat tiszta profitja a negyedévben 86 millió dollár lett, szemben a tavalyi 87 millió dollárral. Árbevételként 3,92 milliárd dollárt ért el a gyártó, az előző év 3,95 milliárdja helyett. A Xerox színes nyomtatóinak növekvő eladásaiból származó 8 százalékos bővülés javulást eredményezett az eladott mennyiség tekintetében.

A múlt hónapban befejeződött 3,6 milliárd dollárt elérő feltőkésítési programból több mint 1,3 milliárdnyi volt az új részvénykibocsátás, amelyhez 1 milliárdnyi hitelpénzt használt fel vállalat, miközben adósságait 2,5 milliárd dollárra sikerült lefaragnia.

Az első negyedévre a Xerox 10 centes részvényenkénti veszteséget jelentett, beleszámítva a korábbi 25 centes részvényenkénti perköltséget is. Az első negyedévben a berendezés-eladások 3%-kal emelkedtek, mely magában foglalja a színes és multifunkciós készülékek első negyedévi növekedését, valamint a 6 százalékpontos árfolyamnyereséget.

Az első negyedév összbevétele 3,8 milliárd USD volt, ami az előző év azonos időszakához képest 3%-os csökkenést jelent egy 4 százalékpontos árfolyamnyereséget is beszámítva. Az összbevétel első negyedévi csökkenését elsősorban a társaság fejlődő piacokon folytatott üzleti tevékenysége és analóg termékei okozták.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés