Connect with us

technokrata

Új szereplő a nyomtatók és az optikai berendezések piacán

Dotkom

Új szereplő a nyomtatók és az optikai berendezések piacán

Hamarosan megvalósul a Konica és a Minolta egyesülése.

Létrejött a Konica és a Minolta összeolvadását szimbolizáló, a két gyártó közös irányítására létesült vállalat a Konica Minolta Holdings Inc. A holding ősszel – a tervek szerint október elején – kezdi meg működését.

A már az év elején bejelentett fúziót a két társaság részvénycserével hajtja végre. Az egyesülés révén létrejövő új vállalat jelentős versenyt támaszt majd a szektor három vezető vállalata, a Canon, a Fuji és a Ricoh számára. Ennek ellenére a digitális kamerák és a fénymásoló készülékek piacán a holding teljesítménye meg sem közelíti a versenytársaikét. A közös lét kezdeti időszakában a holding a Minolta színes irodai nyomtatóira és a Konica optikai berendezéseire helyezi a hangsúlyt.

A két cég összesen nyolc üzleti területen vonja össze működését, amivel csoportszinten négyezer fős, azaz 10 százalékos létszámcsökkentést képes elérni. A Konica Minolta árbevétele várhatóan meghaladja majd az évi ezer milliárd jent, melyből a cégek nagyjából egyenlő arányban veszi ki a részüket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek