Connect with us

technokrata

Telített a cseh mobilpiac is

Dotkom

Telített a cseh mobilpiac is

Jó formában van a cseh T-Mobile.

Bár könyvelési metódusának módosítása miatt jelentősen csökkent a T-Mobile cseh leányvállalatának nyeresége, a cég reálfolyamatai szépen fejlődnek. A második legnagyobb cseh mobilszolgáltató díjbevételei meghaladták a várakozásokat az előfizetői létszám jelentős – 15 százalékos – növekedése folytán.

A bizonyos befektetett tárgyi eszközök értékének meghatározásában végrehajtott változtatás – mely az üzleti folyamatokra nincs befolyással – a nettó nyereséget éves összevetésben 29 százalékkal 1,83 milliárd koronára (56,7 millió euró) csökkentette.

Az EBITDA (nettó cash flow) 3,3 százalékkal 5,3 milliárd euróra süllyedt a díjbevétel jelentős emelkedése ellenére is. A működési haszonkulcs (EBITDA/forgalom) 46 százalékra, az előző évinél alacsonyabb arányra mérséklődött, amely még így is a legmagasabb érték a T-Mobile legnagyobb piacain.

A tervezettnél nagyobb mértékben sikerült növelni az előfizetői számot, amely 15 százalékkal 3,61 millióra emelkedett az első félévben. Mindezt annak ellenére, hogy a cseh mobiltelefon piac már a telítettségi szint jeleit mutatja, és idén már csökkent az új előfizetők száma.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle