Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telített a cseh mobilpiac is

Dotkom

Telített a cseh mobilpiac is

Jó formában van a cseh T-Mobile.

Bár könyvelési metódusának módosítása miatt jelentősen csökkent a T-Mobile cseh leányvállalatának nyeresége, a cég reálfolyamatai szépen fejlődnek. A második legnagyobb cseh mobilszolgáltató díjbevételei meghaladták a várakozásokat az előfizetői létszám jelentős – 15 százalékos – növekedése folytán.

A bizonyos befektetett tárgyi eszközök értékének meghatározásában végrehajtott változtatás – mely az üzleti folyamatokra nincs befolyással – a nettó nyereséget éves összevetésben 29 százalékkal 1,83 milliárd koronára (56,7 millió euró) csökkentette.

Az EBITDA (nettó cash flow) 3,3 százalékkal 5,3 milliárd euróra süllyedt a díjbevétel jelentős emelkedése ellenére is. A működési haszonkulcs (EBITDA/forgalom) 46 százalékra, az előző évinél alacsonyabb arányra mérséklődött, amely még így is a legmagasabb érték a T-Mobile legnagyobb piacain.

A tervezettnél nagyobb mértékben sikerült növelni az előfizetői számot, amely 15 százalékkal 3,61 millióra emelkedett az első félévben. Mindezt annak ellenére, hogy a cseh mobiltelefon piac már a telítettségi szint jeleit mutatja, és idén már csökkent az új előfizetők száma.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés