Connect with us

technokrata

Infineon: az ágazati válság vége?

Dotkom

Infineon: az ágazati válság vége?

Újra nyereséges az Infineon európai félvezetőgyár.

Az Infineon Technologies német chipgyártó vezetői szerint a közeljövőben 2000 óta először ismét osztalékot fizethet majd a társaság.

A Siemens egykori leányvállalat vezérigazgatója, Ulrich Schumacher szerint a szeptemberben záródó pénzügyi évre még nem terveznek osztalékot kifizetni, de ez a kedvező fejlemények hatására már megváltozhat a 2004-es pénzügyi évben. A vállalatnál egyébként jelenleg folyik az osztalékpolitika felülvizsgálata.

A nagyságra második legnagyobb európai félvezetőgyártó az elemzői várakozásokat alulmúló harmadik negyedévi veszteséggel zárt. A társaság a folyó pénzügyi negyedévben már pozitív eredményre számít a piac élénkülése és a költségek csökkenése révén. Amennyiben beigazolódnak az optimista jóslatok, úgy az Infineon először zár nyereséges negyedévet két és fél év óta.

A Reuters által megszólaltatott gazdasági elemzők az Infineon 2004-es működési eredményét mintegy 475 millió euróra becslik az idei 336,6 millió euró negatív eredmény után.

A vállalat 1995-ben még Siemens Semiconductor néven a világ 15. legnagyobb chipgyártója volt, 1998-ban bekerült a 10 legnagyobb félvezetőgyártó vállalatok közé, s a 2001-es 8. helyezés után 2002-ben már a 6. volt a rangsorban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek