Connect with us

technokrata

Eredményes költségcsökkentő tényező a leépítés

Dotkom

Eredményes költségcsökkentő tényező a leépítés

Az Alcatel veszteséggel zárta második negyedévét.

A francia Alcatel távközlési berendezésgyártó konszern 675 millió eurós nettó veszteséget jelentett második negyedévére vonatkozóan, szemben a tavalyi 1,44 milliárd euróval. Az elemzői előrejelzések 409 millió eurós nettó veszteséget vártak. A működési eredmény 21 millió euró volt a vállalat költségcsökkentési programjának köszönhetően.

A tavalyi azonos időszakhoz képest az értékesítés 26 százalékkal 3,15 milliárd euróra csökkent, amely az idei első negyedévihez mérve mindenképp 6 százalékos emelkedést jelent. A szakemberek 3,14 milliárdot vártak.

A harmadik negyedévre stabil árbevételre és a költségcsökkentés eredményeként a működési nyereség javulására számít az Alcatel. A konszern vezetősége teljesíthetőnek tartja a korábban kiadott éves célszámokat.

Egyes szakértők szerint az ágazatban megfigyelhető lejtmenet és hirtelen kereslet az ipar ciklikus jellegét tükrözi. Hasonlóan a chipiparhoz, ebben az esetben is nagyjából félévenként változik a helyzet: amikor a raktárkészletek kiürülnek, a kereslet felível, majd ismét mélypontra esik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák