Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook Cooler: megoldás a túlhevülési problémákra

Dotkom

Notebook Cooler: megoldás a túlhevülési problémákra

Az Antec nevű cég bemutatta első noteszgép-hűtő eszközét, mellyel megvédhetők a hordozható számítógépek a nagy hőmennyiség jelentette kockázattól.

Ugyan az Intel Centrino mobiltechnológiájának, illetve leginkább a Banias kódnevű Pentium M processzornak köszönhetően az elmúlt fél évben ismét csökkent a notebookok felmelegedéséből adódó túlhevülési probléma, véglegesen nem oldódott meg. A nagy órajelű központi vezérlőegységek, a korábbiaknál jóval ˝erőteljesebb˝ grafikus vezérlők, a gyorsabb fordulatszámmal bíró merevlemezek alkalmazása ráadásul sokkal nagyobb problémát jelenten egy hordozható számítógép esetében, mint egy asztali PC-nél; hiszen itt sokkal kisebb hely van a meleg levegő alkatrészektől való eltávolítására.

Az Antec ezt a már évek óta fennálló problémát felismerve fejlesztette ki és mutatta be a Notebook Cooler névre keresztelt eszközét, melyet a noteszgép alá kell helyezni (mivel itt melegszik leginkább a mobil számítógép). A 33x28x2 centiméteres fizikai dimenzióval bíró hűtőrendszer alumínium felülete segít a hőátadásban – a Coolerbe fúrt lyukak (szám szerint 388) alatt pedig két 7 centiméteres ventilátor dolgozik a meleg levegő eltüntetése érdekében. Az egész szerkezet – némi túlzással – egy mini sámlira hasonlítható. A termék specifikációját tartalmazó PDF állományban egy szemléltető rajz megtekintésével még annak számára is érhetővé válik a felépítés és a működés, aki a szöveg alapján nem tudja elképzelni az Antec termékét.

USB-csatlakozásról szerzi magának a tápellátást a két ventilátor – ebből következően az eszközt PC-s és Mac-es notebookhoz is lehet csatlakoztatni. Az USA-ban elérhető Notebook Cooler ára 40 dollár (körülbelül 9500 forint).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés