Connect with us

Hirdetés

technokrata

IHM-Eurohívó: megszületett a megállapodás a megszüntetésről

Dotkom

IHM-Eurohívó: megszületett a megállapodás a megszüntetésről

Megállapodás az IHM és az Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. között, a cég koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Konrád Mariann – a végelszámolás alatt álló Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. (v.a.) végelszámolója -megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

A megállapodás értelmében 2003. augusztus 15-ével az Eurohívó Rt. ERMES rendszerű személyhívó szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós szerződése és koncessziós szolgáltatási joga megszűnik. Ezzel egyidejűleg a társaság befejezi az országos közcélú személyhívó szolgáltatás nyújtását. A társaság az előzetes egyeztető tárgyalások alapján a szolgáltatás megszűnését 60 nappal megelőzően megkezdte nyilvántartott előfizetői értesítését a szolgáltatás megszüntetéséről.

A megállapodást az Eurohívó Rt. kezdeményezte. A társaság indoklása szerint az évek során a közcélú személyhívó szolgáltatás iránti kereslet rohamosan csökkent, s az ügyfelek száma mára olyan alacsonyra süllyedt, hogy a társaság csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást tovább nyújtani.

Az Eurohívó Rt. a megállapodásban vállalta, hogy valamennyi kötelezettségét teljesíti. Ennek részeként ügyfelei részére gondoskodik az addigi szolgáltatás helyettesítésére alkalmas megoldás biztosításáról. Ennek érdekében az Eurohívó Rt. a mobilszolgáltatókkal tárgyalásokat kezdeményezett. A tárgyalások eredményeként a Westel Mobil Távközlési Rt. vállalta, hogy az Eurohívó Rt. minden ügyfele számára lehetőséget biztosít a kiváltó szolgáltatás (egyirányúsított mobil szolgáltatás) igénybevételére. Emellett a társaság gondoskodik arról, hogy két hónapon át valamennyi hívófelet hangbemondás útján tájékoztatja a szolgáltatás megszűnéséről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés