Connect with us

technokrata

Symantec: világelső a védelemben

Dotkom

Symantec: világelső a védelemben

A Gartner Dataquest jelentése szerint a Symantec 2002-es, új licencekből eredő jövedelme alapján továbbra is világelső a védelmi szoftvergyártók között.

A „Worldwide 2002 Security Software Market and Vendor Shares” (a világ védelmi szoftver piaca és a gyártók piaci részesedése 2002) című jelentés szerint a Symantec piaci részesedése a világ teljes védelmi iparában a 2001-es 15 százalékról 2002-re 19 százalékra nőtt. Ezzel a Symantec vezeti a világ 25 legnagyobb védelmiszoftver-gyártójának listáját – piaci részesedésének növekedését pedig az is hangsúlyozza, hogy a második helyezett céggel szembeni előnye a 2001-es nem egészen 5 százalékpontról több mint 9 százalékpontra nőtt 2002-re. A jelentés szerint a Symantec az előző évhez mérten 40 százalékkal növekedett. Ez több mint négyszeresen múlta felül a védelmi szoftverek iparágának egészéét, amely 9 százalékot tett ki. Az általános teljesítményt két, a jelentésben tárgyalt szegmens alapozta meg: a védelmi infrastruktúra szoftverek és a védelemkezelő szoftverek.

A Symantec harmadik éve folyamatosan őrzi vezető helyét a védelmi infrastruktúra szoftverek terén. A Gartner Dataquest meghatározása szerint ide a vírusellenes, a titkosító, a behatolás-érzékelő, a hálózatvédelmi (tűzfal és virtuális magánhálózat), a webtartalom-szűrő, valamint a védelmi eseményeket és teljesítményt kezelő szoftverek tartoznak. A Symantec piaci részesedése a 2001-es 21 százalékról 2002-re 27 százalékra nőtt, míg a mögötte álló versenytársáé ez idő alatt 2 százalékponttal csökkent. A Symantec 2000 és 2002 közötti 39 százalékos halmozott éves növekedése a szakma 13 százalékos növekedésének háromszorosa.

„A jelentés legfontosabb megállapítása, hogy a Symantec piaci részesedése állandó ütemben, folytonosan tovább nő, és meghaladja a szakma egészéét.” – jelentette ki John Schwarz, a Symantec elnöke és ügyvezető igazgatója – “A sérülékenység felismerése és annak kihasználása között eltelt idő folyamatos csökkenésével az SQL Slammer- és a Bugbear-szerű összetett támadások gyakoribbak és súlyosabb kihatásúak lesznek. A jövő számítástechnikai veszélyeinek elhárítása érdekében a vevők az átjáró, a szerver és a felhasználói gépek szintjén működő, integrált védelmi megoldáscsomagot fognak használni. A Symantec az egyetlen olyan gyártó, amely teljes, integrált riasztást, internetes közlést, vevői reagálást és szolgáltatáskezelést kínáló megoldást tud adni a vállalati felhasználó kezébe.”

A védelemkezelő szoftverek területe a sérülékenység felmérését és a konfigurációkezelést, valamint az azonosság- és hozzáférés-kezelést öleli fel. A jelentés szerint a Symantec a 24 fős mezőny tizedik helyén áll egyetlen ilyen termékével, az Enterprise Security Managerrel. Ezen a területen 2001-ről 2002-re növekedése erős, 27 százalékos volt.

A „Worldwide 2002 Security Software Market and Vendor Shares” jelentés a Gartner meghatározása szerint a védelmi szoftver-infrastruktúra és a védelmi szoftverkezelés területéhez tartozó várható éves, új licencekből eredő jövedelmet is megbecsüli. A naptári évre vetített becslés alapja a szoftvergyártók által elismert, új licenceladásokból származó jövedelem. Nem tartalmazza a gyártónak azokat a bevételeit, melyek szoftverkarbantartásból, a védelem kivitelezéséből, más védelmi szolgáltatásokból és a védelmi hardvereszközökből származnak. Ez egyben a gyártó nagyságának részleges becslését is adja. Az adatsor a védelmiszoftver-gyártók piaci súlyának mértékéül szolgál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák